Mann hacket seg inn på Sigrids Facebook-profil

En person med status som vitne i Sigrid-saken skal lørdag ha hacket seg inn på Facebook-kontoen politiet jobber med å få innsyn i.

Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til søndag.

Kontoen til Sigrid er frosset av Facebook, og oslopolitiet har de siste dagene jobbet på spreng for å få tilgang til den. Flere innsynsbegjæringer med begrunnelse i nødretten er sendt det amerikanske selskapet.

Nå har en uvedkommende hacket seg inn på profilen til Sigrid.

— Det er en person, en mann som har status som vitne, som har hacket seg inn på Facebook-kontoen, sier Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i oslopolitiet til Aftenposten.no.

— Dette er noe vi ser på som svært uheldig og veldig alvorlig, som vi absolutt ikke ønsker, sier Metlid.

Politioverbetjent Grete Lien Metlid

Hun ønsker ikke å gå i detalj på hva som har skjedd, og ønsker ikke å si noe om hva slags hacking som har blitt gjort av kontoen og hva som eventuelt har blitt resultatene av det.

— Rykket ut til Akershus

Ifølge TV 2 Nyhetene har politiet beslaglagt datautstyr hjemme hos mannen. Fire politifolk rykket ut til mannens bolig i Akershus. Kanalen skriver at mannen nektet politiet å beslaglegge datamaskinen hans, og at en mobiltelefon mannen hadde på seg ble beslaglagt i stedet for.

Metlid ønsker heller ikke å si noe om hvem som står bak.

— Det er en mann, han har status som vitne i saken. Mer ønsker jeg ikke å si, sier Metlid til Aftenposten.no.

Hun understreker at mannen ikke er pågrepet av politiet.

Hun vil heller ikke si om vedkommende kan vente seg straffereaksjoner for forholdet, men understreker at hackingen er svært alvorlig og kan være ødeleggende for politiets etterforskning av saken.

- God dialog med Facebook

Tidligere lørdag kunne Metlid fortelle at det ikke hadde skjedd noe særlig nytt i etterforskningen av saken det siste døgnet. Men noen lyspunkt er det:

— Vi har kommet i en god dialog med Facebook, og har tropå at tilgangen til Sigrids konto skal ordne seg snart, sa Metlid da. Hun vissteimidlertid ikke når dette vil skje.

— Jeg har forstått at det ikke vil ta så lang tid, men harikke noe konkret tidsaspekt, opplyser hun.

Lørdag kveld er det ukjent om konto-hackingen vil forsinke politiets tilgang til kontoen til Sigrid.

Hun ønsker ikke å kommentere hvorvidt politiet nå kjennertil hva slags hastighet Sigrid beveget seg i på hjemveien fra venninnen natttil søndag for en uke siden. Mobiltelefonen til Sigrid kan gi svar på dette.

— Kripos jobber med å kartlegge både dette og mange andreområder når det gjelder Sigrids mobil. Dette arbeidet pågår, og det er ikke noejeg kan si noe mer om, sier Metlid.

- Tror vi kan finne henne i live

I natt vil det ha gått én uke siden siste sikre observasjon av savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Oslopolitiet håper imidlertid fortsatt på å finne jenta i live.

— Vi må holde fast ved det håpet og tro at vi kan finnehenne i live. Derfor etterforsker vi fortsatt med såpass høy intensitet.Samtidig er det jo klart at politiet tenker at det også kan ha skjedd andre ogalvorligere ting med henne, og vi jobber også ut fra det, sierpolitioverbetjent Grete Lien Metlid, leder av Voldsavsnittet ved Oslopolitidistrikt, til Aftenposten.no.

Godt over 1400 tips

Én uke etter forsvinningen strømmer tipsene fortsatt inn.

— Vi har mottatt et stort antall tips, godt over 1400. Blantde viktigste oppgavene i helgen er å gå gjennom tips og eventuelt følge dem oppoperativt, sier Metlid. Hun opplyser at politiet fortsatt ønsker tips i saken.Flere tips følges opp operativt, altså at politiet rykker ut og sjekker tipsenenærmere, blant annet hvor steder der tipsere melder at de har sett noe.

- Men fortsatt har vi ikke gjort noen funn som kan relaterestil saken, sier Metlid.

Politiets etterforskning står fortsatt i stampe og man stårnærmest uten spor etter den 16 år gamle jenta som forsvant på Østensjø natt tilsøndag 5. august. Lørdag har politiet fortsatt ingen spor etter Sigrid, og harikke gjort noen gjennombrudd i etterforskningen.

Overvåkingsbilder fra 69-bussen på Tveita tatt tidligere på dagen lørdag for en uke siden, da Sigrid (16) forsvant.