Norge

Drapssiktet ektemann i Trondheim avhøres onsdag

Ektemannen til den drepte Tirhas Tekle Kifllay avhøres onsdag. Han skal ha kjørt til svenskegrensa 28. mars, men ble avvist på grunn av koronakrisen.

Ektemannen til den drepte Tirhas Tekle Kifllay avhøres onsdag. Den 33 år gamle kvinnen ble funnet død i fjæra vest for Trondheim 7. april.
  • NTB-Isabel Bech og Dag Kjørholt

Den 34 år gamle mannen skulle opprinnelig avhøres tirsdag, men avhøret er utsatt til onsdag klokka 12. Grunnen er at mannens forsvarer, advokat Kolbjørn Lium, hadde behov for mer tid til å gjennomgå dokumenter.

Politioverbetjent Eivind Guldseth i Trøndelag politidistrikt sier at politiet har snakket med de av parets fire barn som var aktuelle for avhør.

Kripos har bistått i etterforskningen i påsken og vil også bidra videre.

– Vi ser at vi har behov for mer vurdering i forhold til sporene som er funnet, sier Guldseth til NTB.

Mange tips

Blant materialet politiet gjennomgår, er bilen mannen kjørte, datautstyr og mobiltelefoner.

Naboer, familie, venner og arbeidskolleger skal avhøres i saken. Politiet har fått mange tips etter at de fredag la ut et bilde av familiens bil, en grå Mitsubishi Outlander 2010-modell.

De ba folk melde fra om noen hadde sett bilen mellom fredag 27. mars og tirsdag 7. april, da den 33 år gamle kvinnen ble funnet død utenfor Trondheim.

Ektemannen ble varetektsfengslet i fire uker skjærtorsdag, de to første ukene i full isolasjon.

Nekter

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om åstedet, men arbeider ut fra teorien om at firebarnsmoren, som opprinnelig er fra Eritrea, ble drept 27. mars. Hun ble funnet i fjæra mellom Trolla og Flakk vest for Trondheim tirsdag 7. april.

Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten ble kvinnen utsatt for ytre vold.

Ektemannen nekter for å ha hatt noe med dødsfallet å gjøre. Han har forklart at han la ut på en kjøretur om morgenen lørdag 28. mars. Turen gikk fra familiens hjem på Flatåsen mot Storlien på grensa til Sverige.

– Det er avklart at han ikke har vært i Sverige. Vi vet at han ikke har passert grensa siden det er spesielle tiltak på grunn av koronautbruddet, sier politioverbetjent John Ola Volden i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.