Klinikkdirektør gikk av etter skandale, headhuntet til ny toppjobb

Elisabeth Kaasa måtte gå av etter ventelisteskandalen i Vestre Viken. Fra høsten av skal hun bli helsefaglig sjef i helseforetaket.

Elisabeth Kaasa har hatt flere helse-toppjobber, og har nå fått en ny i Vestre Viken.
  • Arild Færaas

I april 2010 gikk Elisabeth Kaasa av som direktør for Kirurgisk klinikk i Vestre Viken etter den såkalte ventelisteskandalen.

Over en lang periode hadde det vært triksing med ventelister på kirurgisk avdeling på Bærum sykehus.

Trikset med datoer

For drøyt to år siden ble det kjent at sykehuset hadde endret datoer for rett til helsehjelp, slik at pasienter ikke ble kalt inn til kontroll eller fikk behandling innen tidsfristen.

Dette gjaldt blant annet kreftpasienter.

Helsetilsynet konkluderte også i sin granskning som ble publisert januar 2011 med at kirurgisk avdeling i seks år hadde vært drevet «grovt uforsvarlig».

Kaasa hadde selv hatt ansvar for kirurgi fra 2003 til 2006, pluss at hun også har vært direktør på Sykehuset Asker og Bærum.

BAKGRUNN:

Les også

Klinikkdirektør går av etter trikseavsløringen

Men nå har hun blitt «headhuntet» til ny jobb som helsefaglig sjef for Vestre Viken

Aftenposten.no fikk ikke tak i Elisabeth Kaasa selv torsdag kveld, men i en e-post til budstikka.no skriver hun at hun gleder seg til å begynne som helsefaglig sjef 1. september.

— Har verdifull kompetanse

Begrunnelsen fra Per Meinich, administrerende direktør i Vestre Viken, Aftenposten.no fikk tilsendt av kommunikasjonsavdelingen til Vestre Viken torsdag kveld, lyder som følger:

Les også

- Sykehusansatte forsøkte å varsle

«Hun har verdifull kompetanse i forhold til den stillingen hun nå trer inn i, og vi er trygge på at hun vil gjøre en verdifull innsats som vil komme pasientene til gode.»

Til Budstikka bekrefter Meinich at Kaasa ikke søkte jobben, men at hun ble spurt av Vestre Viken.

— Det har skjedd mye

Kaasa er også nå ansatt i Vestre Viken, som prosjektleder for kommunehelsesamarbeidet Vestre Viken i Vestregionen.

– Jeg valgte i april 2010 å trekke meg for å skape ro rundt Vestre Viken HF. Det har nå gått vel to år siden jeg trakk meg fra stillingen som klinikkdirektør, og det har skjedd mye både i Vestre Viken og generelt i helsetjenesten, svarer Kaasa til Budstikka på spørsmål om hun føler hun har tillit fra pasienter og ansatte.