Norge

Bokselegenden Joe Frazier er død

Måtte gi tapt for kreften mandag.

Joe Frazier døde mandag.
  • Ntb

For en måned siden fikk Frazier (67) diagnosen leverkreft, og han døde mandag på et pleiehjem i Philadelphia.

Frazier er et av de største navnene i boksehistorien etter blant annet flere legendariske kamper mot Muhammad Ali på 1970-tallet. «Smokin' Joe» tok også OL-gull i tungvekt i 1964, og han var verdensmester i samme vektklasse i perioden 1970-1973.

— Verden har mistet en stor mester. Jeg vil alltid minnes Joe med respekt og beundring. Mine sympatier går til familien og hans kjære, sier Muhammad Ali i en uttalelse.

Århundrets kamp

Frazier og Ali møttes tre ganger i ringen. Frazier ble den første bokseren som seiret over Ali da han vant VM-tittelen i tungvekt i 1971. Kampen i Madison Square Garden ble beskrevet som «århundrets kamp», og rundt 300 millioner seere fulgte kampen på TV.

Han tapte tungvektstittelen til George Foreman to år senere, og i 1974 fikk også Ali sin revansj da han slo Frazier. Året etter møttes de to igjen, i kampen som var kjent som «Thrilla in Manila», og nok en gang seiret Ali.

- En stor mester

Frazier avsluttet karrieren i 1976, men forsøkte seg på comeback i 1981 før han ga seg for godt. Han vant 32 kamper og tapte kun fire, mens én endte uavgjort. 27 av seirene kom på knockout.

Boksemiljøet er i sorg etter nyheten om Fraziers bortgang.

- Boksesporten har mistet en stor mester og ambassadør. Mine bønner går til hans familie, sa weltervektmesteren Manny Pacquiao. (NTB)

Joe Frazier (t.v.) var den første til åslå Muhammad Ali. Her fra en kamp i 1971.