Ny brann i parkeringshuset på Sola slukket

Det oppsto torsdag kveld brann i det samme parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola som brant tirsdag. Flere fly snudde på vei til Stavanger.

Deler av parkeringshuset raste sammen etter brannen på Stavanger lufthavn Sola tirsdag. To dager senere begynte det å brenne på nytt.

– Det var en oppblussing av brann i en bil, og våre mannskaper rykket ut. Derfor ble lufthavnen stengt en kort periode. Den åpnet igjen klokka 19.30. De skal ha fått slukket brannen, og det er lite røyk og ikke fare for terminalen, sier lufthavndirektør Anette Sigmundstad på Sola til NTB.

Brannmannskapene rapporterte om åpne flammer og kraftig røykutvikling da de kom til stedet. Ifølge politiet er det snakk om en ulmebrann i en bil, og det pågår fortsatt slukking.

Brannen var midt i byggets tredje etasje, i et begrenset område, opplyste operasjonsleder Jøran Solheim i Sørvest politidistrikt like etter at brannen brøt ut.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 18.50 torsdag kveld.

Flere fly måtte snu på veien

Flightradar24.com viser at tre fly fra Oslo og et fly fra Sandefjord som var på vei til Sola sirkler i luften i stedet for å lande. Et av SAS-flyene på vei fra Oslo returnerte til Oslo lufthavn. Det samme gjør Norwegians fly. Et annet SAS-fly fra Oslo landet på Sola ved 1930-tiden.

Widerøe-flyet som kom fra Sandefjord ser ut til å være på vei til Kristiansand.

Da det oppsto brann i parkeringsbygget tirsdag, ble lufthavnen stengt på grunn av at flyplassens brannmannskaper bisto i slukningsarbeidet. Aftenposten har ikke fått bekreftet hvorvidt det er grunnen til at flere fly har snudd.