Norge

I dag kommer revidert nasjonalbudsjett. Dette vet vi allerede

Tirsdag legger regjeringen frem revidert nasjonalbudsjett i Stortinget. Mye er allerede kjent.

Med flertallsregjering er Siv Jensens reviderte nasjonalbudsjett sikret flertall.
  • NTB

Klokken 10.45 legger finansminister Siv Jensen (Frp) frem revidert nasjonalbudsjett i Stortinget. Før budsjettframleggingen er det kommet over 30 lekkasjer. Nå får vi også vite hva regjeringen ikke har ønsket å markere.

Blant lekkasjene som allerede er kjent, setter regjeringen av 25 millioner kroner til utslippsfrie hurtigbåter og 26 millioner til nye studieplasser og videreutdanning, samt tilskudd til 900 flere og bedre heldøgns omsorgsplasser i sykehjem og omsorgsboliger. Dette vil koste rundt 1,5 milliarder kroner å bygge.

  • Siv Jensen: Motvind som Frp-leder, men medvind som finansminister

Senest mandag kveld omtalte Dagens Næringsliv at regjeringen fjerner merverdiavgiften på 25 prosent på ebøker og strømmetjenester med ebøker.

Og tirdag morgen kunne Aftenposten melde at regjeringen snur og setter av over 300 millioner til ny E18 fra Lysaker til Ramstadsletta vest for Oslo.

I og med at det er flertallsregjering, er det reviderte budsjettet allerede sikret flertall i Stortinget. Samtidig er det et visst rom for å gjøre mindre omprioriteringer når budsjettet kommer til behandling i de ulike komiteene på Stortinget.

Finanskomiteen har frist til 14. juni med å avgi sin budsjettinnstilling. Behandlingen i stortingssalen skjer 21. juni.

Les mer om

  1. Finanspolitikk
  2. Økonomi
  3. Statsbudsjettet
  4. Revidert nasjonalbudsjett
  5. Siv Jensen