Norge

Kvinne funnet død på hotell i Molde

En kvinne ble ved midnatt natt til onsdag funnet død på et hotellrom i Molde. En mann er pågrepet.

 • Vibeke Buan
 • Hans O. Torgersen
 • Einar Haakaas
 • Lene Li Dragland

Hittil i år har 24 personer blitt drept i Norge, viser Aftenpostens tall, som omfatter saker som politiet etterforsker som drap. I tillegg kommer de som ble drept under terrorangrepene 22. juli. Antallet drap var det samme på samme tid i fjor.

Politiet etterforsker saken i Molde som legemsbeskadigelse med døden til følge, skriver Nordmøre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding onsdag morgen.

— Politiet mottok melding om to personer som «dreper» hverandre på en veranda i hotellets 4. etg. Begge skulle være blodige. Politiet og ambulanse rykket umiddelbart ut til stedet, opplyser politiet.

— Inne på et hotellrom ble det påtruffet en mann som bar preg av å ha vært i slagsmål. Ute på rommets veranda ble det funnet en kvinne som hadde alvorlig personskade. Lege møtte raskt på stedet, og erklærte kvinnen død etter noen få minutter, skriver politiet.

Kan ha falt

Politiet opplyste på en pressekonferanse onsdag morgen at kvinne ble funnet død på balkongen. Etterforskningsleder Arild Angen vil ifølge rbnett.no ikke betegne hendelsen som drap - da dette ikke er konkludert.

- Det kan jo vise seg at hun for eksempel falt og slo hodet, sier Angen.

Av hensyn til pårørende vil politiet ikke si noen om hvor de kommer fra og hvor gamle de er, men begge er fra Møre og Romsdal.

— Jourhavende har begjært obduksjon av avdøde, som vil bli gjennomfør i ettermiddag. Da vil vi kunne fastslå dødsårsaka, sier Angen tilrbnett.no.

Avhør

Mannen ble brakt til Molde sykehus for behandling av sine skader, og det ble opprettet vakthold av politiet.

Det var på et hotellrom i fjerde etasje ved Hotel Alexandra i Molde at kvinnen ble funnet død.

Den pågrepne mannen er mistenkt i saken og vil bli avhørt så snart det lar seg gjøre. Han vil bli siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Det er iverksatt bred taktisk og teknisk etterforskning i saken, og politidistriktet har bedt om taktisk bistand fra Kripos.

Svart plastikk dekker delvis til en balkong ved Hotel Alexandra i Molde onsdag morgen. FOTO: SCANPIX Svein Ove Ekornesvaag

Gjester meldte

En hotellgjest opplyser til lokalavisen Romsdals Budstikke at hun i 00.30-tiden natt til onsdag skulle ut for å ta en røyk, og at det da var mange folk i gangen i fjerde etasje, både politi og andre.

Da hun gikk ut av hotellbygningen, så hun tre-fire politibiler og to ambulanser utenfor. Deretter så hun en person bli båret ut i en ambulanse og kjørt bort.

Politiet oppsøkte hotellet etter at flere bekymrede gjester hadde tatt kontakt, skriver VG Nett . Hotellets daglige leder Vanja Braute ble også varslet.

— Vi hadde fått melding fra en gjest som sa at det var bråk på et hotellrom, og nattevakten hos oss sjekket hva som skjedde. Nattevakten ringte umiddelbart til politiet, sier Braute.

De ansatte som var på jobb natt til onsdag ble samlet til et møte, og hele fjerde etasje ble avstengt.

— Jeg befant meg i baren da fire politibiler og to sykebiler kom kjørende. Alle gjestene ble bedt om å holde seg der de var, sier en av hotellgjestene.

Funnet på balkongen

Politiet fikk ifølge Romsdals budstikke melding om saken Kl 23.58 tirsdag kveld.

Det opplyste etterforskningsleder Arild Angen på en pressekonferanse på Molde politistasjon like før kl 03 natt til onsdag.

— Ambulanse ble varslet, og politipatruljen kom inn på hotellrommet kl 00.12. Der fant de en kvinne liggende på balkongen, og en mann inne på rommet. Begge var blodige. Kvinnen på balkongen var sterkt skadet, og legen som kom til stedet erklærte henne død kl. 00.20, opplyste Angen til nettstedet.

Politiet ville i natt ikke gi nærmere informasjon om bosted eller alder på offeret og den mistenkte, fordi ikke alle pårørende var varslet ennå.

Politiet har ikke gitt opplysninger om hvilken relasjon det var mellom de to.

På konferanse

På hotellet foregår nå en lokal konferanse i regi av Fagforbundet. Hotelldirektør Vanja Braute sier til rb.no at kvinnen var deltaker på en konferanse, men var usikker på om mannen var det.

Fylkesleder Mariann Brandstad i Fagforbundet i Møre og Romsdal vil ikke si noe om de involverte deltok på deres konferanse, og henviser til politiet. Konferansen ble imildlertid avsluttet onsdag formiddag, selv om den etter planen skulle fortsatt til onsdag ettermiddag.

En kvinne ble onsdag funnet død i et av Hotel Alexandras rom i Molde. Svein Ove Ekornesvaag

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  30 personer savnet etter hotell ble tatt av snøskred i Italia

 2. VERDEN

  Sikkerhetsvaktene flyktet da terroristene gikk til angrep

 3. VERDEN

  SISTE: 18 bekreftet drept i Kabul -nordmann skal få medisinsk behandling

 4. OSLOBY

  Pågripelse etter dødsfallet på Torshov

 5. NORGE

  Tre menn pågrepet og siktet etter drap i Sola

 6. NORGE

  Mann savnet i Molde – siktet ektepar nekter straffskyld