Norge

iPhone på eBay

Bare 14 timer etter at iPhone ble lagt ut for salg, lå over 7000 annonser for telefonen på nettauksjonen eBay.

  • Christine Jensen

Rundt omkring i USA var det i natt norsk tid lange køer av ivrige amerikanere som ville anskaffe den mye omtalte Apple-telefonen iPhone. Men ikke alle som stod i kø, ville ha telefonen til eget bruk.

Aftenpostens korrespondent i kø for iPhone..

Mange satser på at telefonen snart blir utsolgt og har derfor stått i lange køer for å kjøpe telefoner kun for å selge dem videre. Ved 14-tiden lørdag lå det over 7000 mobiltelefoner på nettauksjonen eBay med "iPhone" i navnet. Og mange av dem ligger ute til langt høyere pris enn de 3000 kronene som er veiledende pris for telefonen.

En amerikaner prøver å selge sin iPhone for 29.500 kroner.

Sannsynligheten er stor for at mange av eBay-selgerne får solgt telefonene sine. Flere butikker er allerede utsolgt for telefonen og etterspørselen er enorm. En undersøkelse før lansering viste at så mange som 19 millioner amerikanere med stor sannsynlighet vil kjøpe den hypede telefonen.

Trenger ikke bindingstid

Ved kjøp av iPhone er det i utgangspunktet krav om å binde seg til teleselskapet AT&T i to år. Men selskapet bekrefter i dag at man får beholde telefonen selv om de ikke finner kjøperen kredittverdig.

Teleselskapet, som er den amerikanske versjonen av Telenor, har hele tiden minnet om at man ved kjøp av iPhone før 2009 er nødt til å binde seg til et toårs-abonnement.

I dag innrømmet imidlertid AT&T at kunder som ikke blir funnet kredittverdige av selskapet, har mulighet til å betale for abonnementet på månedlig basis.

— Vi ønsker å gi folk et alternativ hvis de ikke tilfredsstiller kriteriene, sier AT&T talsmann Mark Siegel, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Gode tester

Mange amerikanske teknologijournalister har testet den mye omtalte telefonen den siste uka. Her er oppsummeringen av anmeldelsene.

Ikke til Norge?

Apple holder fortsatt på sine planer om å lansere iPhone i Europa i fjerne kvartal i år. Samtidig sa en av Norges største mobilimportører på torsdag at de tviler på at den kommer til Norge.

Alt om iPhone

Les også

  1. USA liker iPhone

  2. 19 millioner vil ha iPhone

  3. Nokias fremtidsvisjon

  4. Ønsker Apple velkommen

  5. - Alle kommer til å etterligne iPhone

  6. Her er iPhone


Mic Wendt på madrassen overnattet utenfor denne AT&T-butikken i Washington sammen med vennene Brian Brady, Evan Beach og Dave Rosenburg for å være helt sikre på å få kjøpt seg en ny iPhone.
Slik ser den ut.