Norge

Mest fornøyd med sine egne

De svenske prinsessene Victoria og Madeleine vant avisenes «kjolekonkurranse» etter gallafesten på Stockholm Slott søndag kveld.

Det er bare avisene Expressen og Aftonbladet som kommer ut i Sverige 1. mai, men de har til gjengjeld viet flere sider til de kongelige kvinnenes gallaantrekk.

Madeleine og Victoria var i henholdsvis babyrosa og babyblått, og var sammen med danske kronprinsesse Mary ifølge Expressen «vakre som prinsesser».

Kronprinsesse Mette-Marit som var i et elegant todelt, lilla antrekk med blondeoverdel, så «tantete» ut selv om fargen var fin, ifølge den samme avisen. Hennes antrekk til lørdagens fest fikk også

Les også

Norge sist til kongelig bursdagsfest

i de svenske avisene.

Ifølge Expressen ser Mette-Marit ut som en Hollywood-stjerne når hun får det til, men ofte blir det kjedelig.

— Bytt hårfrisyre, Mette-Marit! er avisens råd.

Nevner ikke Mette-Marit

Aftonbladet skriver ingenting om den norske kronprinsessens kjolevalg i mandagens avis. Men avisen betegner de svenske prinsessenes antrekk som kveldens høydepunkt.

Kronprinsesse Mary, i sin grå, enkle gallakjole, beskrives som «elegant, men litt blek og trist».

Dronning Sonja får derimot god omtale for sin pastellgrønne kjole. Hun hadde pyntet seg med smaragddiademet etter kronprinsesse Märtha, og ifølge Aftonbladet «løftet smykkene hele antrekket». Dagen før fikk for øvrig Norges dronning påpakning for sin frisyre, som avisen mente lignet «en Elvis-sveis på snei».

«Katastrofe»

Kronprinsesse Maxima av Nederland var av dem som i likhet med de svenske prinsessene høstet strålende kritikker for sine antrekk både lørdag og søndag.

Men Thailands prinsesse Sirindhorn, kong Bhumibol eldste datter, ble av Aftonbladet karakterisert som en «katastrofe» i kjoleveien.

— Har hun valgt et oppkok fra Thailands markeder, spør avisen og legger til: «Dette er verken festlig eller pent».

Les også

  1. - Ja, må han leva!

  2. Märtha takket nei

De svenske tabloidavisene skryter uhemmet av sine egne prinsessers gallakjoler.
Mette-Marits gallakjole fikk i likhet med lørdagens antrekk ingen stormende jubel i Sverige.
Danmarks kronprinsesse Mary blir beskrevet som "elegant, men litt blek og trist."

Les mer om

  1. Kongelige