- Her i LO stilles det krav

Gerd-Liv Valla vil ikke uttale seg om når hun snakket med Ingunn Yssen sist og om hun vil ta kontakt med henne.

Les også

Når ikke frem


— Jeg vil ikke ha image som pusekatt. Her i LO stilles det krav og det gis tilbakemeldinger, sa LO-leder Gerd-Liv Valla.Hun ville hverken beskrive sitt forhold til Yssen eller kommentere hennes innsats som leder for LOs internasjonale sekretariat. Valla sa at påstanden om at hun skal ha skjelt ut Yssen, ikke har rot i virkeligheten.

Ikke mobbing.

LO-lederen hadde et sterkt behov for å avvise at hun skal ha mobbet Yssen da hun ble gravid.- Jeg har aldri i mitt liv blitt skuffet over noens graviditet. Ordet skuffet ble brukt, men det var fordi jeg ikke var den første som fikk vite det her, sa Valla. Hun tilbakeviste også at Yssen skulle ha fått avslått permisjon med lønn for å gå på Forsvarets høgskole.- Vi hadde ikke fått behandletsaken, fordi vi måtte få arbeidstageren i tale, men det var ikke mulig, sa Valla og viste med det til Yssens sykemelding.

Ingen misnøye.

Det har ikke vært arbeidsmiljøundersøkelser i LO siden begynnelsen av 1990-tallet. Valla viste til medarbeidersamtalene som veien å gå for eventuelle klager, men der skal det ikke ha kommet noe misnøye. Derfor så hun ikke behovet for endringer i lederstilen.Hun hevder at LOs makt er et bevis på at LO er en god arbeidsplass:- Medarbeiderne her trives. Vi har lavt sykefravær, få slutter og vi får ting til. Det ville vi ikke klart om ikke folk trivdes.LO-lederen svarte også et klart "ja" på spørsmål om hun ville si at LOs håndtering av konflikten er et eksempel til etterfølgelse for andre arbeidsgivere.Da vi etter pressekonferansen spurte LO-lederen om når hun sist snakket med Yssen og om hun ville ta kontakt med sin mangeårige medarbeider og venn, var det slutt på de klare svarene.