Norge

Trafikkulykke førte til at kvinne ble funnet død i leilighet i Bærum. Etterforskes som drap.

Først kolliderte to biler front mot front i Lier utenfor Drammen sent mandag kveld. Så ble en kvinne funnet død i en leilighet i Bærum. Da gikk drapsalarmen.

To biler frontkolliderte i Lier. Det førte til at politiet senere fant en død kvinne i Bærum.
  • Andreas Bakke Foss
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Klokken 23.30 mandag fikk Sørøst politidistrikt melding om en front mot front-ulykke på Tranby i Lier. To personer var involvert. Den ene føreren ble kritisk skadet og ble fraktet med luftambulanse til Oslo universitetssykehus.

Polititjenestemennene på stedet syntes det var noe ved den ulykken som var merkelig. Operasjonssentralen vil ikke utdype hva. Men de varslet sine kolleger i Oslo.

Tok seg inn i leilighet

På bakgrunn av opplysningene de fikk, tok politiet i Oslo seg inn i en leilighet på en konkret adresse på Bekkestua i Bærum.

Da de kom til stedet, fant de en død kvinne. På bakgrunn av opplysningene de hadde, slo de drapsalarm. Oslo-politiet har startet etterforskning, og en mann er pågrepet og siktet i saken.

Den siktede mannen, som er i voksen alder, vil bli avhørt så fort det lar seg gjøre, ifølge politiet. De håpet først å få gjennomført avhøret i løpet av kvelden tirsdag. Det blir ikke aktuelt, ifølge mannens forsvarer.

– Det er ikke aktuelt å få til politiavhøret i dag, men vi skal forsøke å få det til i morgen, sier forsvarer Marianne Darre-Næss.

Den siktede har fått medisinsk behandling tirsdag. Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, ifølge Darre-Næss. Politiet skriver i en oppdatering tirsdag ettermiddag at mannen også skal vurderes for varetektsfengsling onsdag.

Den avdøde kvinnen var voksen. Politiet har ikke gått ut med konkret alder. Politiet sier til Aftenposten at de jobber ut fra at de vet hvem den avdøde kvinnen er.

– Det vi kan si, er at det er en nær relasjon mellom kvinnen og den siktede, sier Lisbeth Aasheim, avsnittsleder ved drapsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Politiet sier tirsdag formiddag at det er for tidlig å si hvordan kvinnen ble drept eller noe om et eventuelt drapsvåpen. Politiet vet heller ikke helt sikkert når kvinnen skal ha blitt drept.

Politiet gjorde tirsdag formiddag undersøkelser og avhør og sikrer ulike spor på åstedet.

Les mer om

  1. Krim