Norge

-Klart vi kontrollerer

Sjefredaktøren i Kinas største internettportal har kalt bloggere for "søppel". Det var før han innså at han kunne tjene store penger på dem.

Etter først å ha benektet søppel-utsagnet, innrømmer Chen Tong overfor Aftenposten at han kan ha sagt det.— Det jeg mente var at mesteparten av informasjonen på blogger er meningsløs og ubrukelig. Det er bare noen personer som uttrykker seg selv med informasjon som ikke har noen betydning for noen, sier han.Chen har likevel innsett betydningen av at enkelte personers blogger kan være god butikk for Sina.com, Kinas best besøkte nettsted. I september lanserte selskapet sin bloggtjeneste ved å invitere 300 kjendiser til å delta med sine tanker, journaler og linker til ting som interesserte dem. Sina.com har nå minst 500 000 aktive bloggere.

Sensurerer.

Den mest populære bloggen tilhører skuespillerinnen Xu Jinglei. I løpet av de fire første månedene ble det registrert over 14 millioner treff på siden hennes, der hun blant annet legger ut uglamorøse bilder av seg selv mens hun slapper av hjemme i leiligheten.Men sjefredaktøren i Sina.com blogger ikke selv.- Jeg er alt for travel, og mangler motivasjonen, sier han.Han innrømmer at selskapet sensurerer innholdet på bloggene som publiseres på selskapets sider.- Selvfølgelig kontrollerer vi bloggerne til en viss grad. Vi har et filter som fjerner en del ting, blant annet obskøniteter. Stygge personangrep eller informasjon som bryter med kinesisk lovverk er også forbudt.

 1. Les også

  Der bloggerne må vokte sine ord

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Tre menn halliksiktet

 2. NORGE

  Beboerne blar opp for Kvartal 6

 3. NORGE

  Våren lar vente på seg. Snø og minusgrader er på vei.

 4. NORGE

  Aktor konfronterte drapstiltalt kvinne i Kristiansand

 5. NORGE

  Slik rammer ekstremværet.

 6. NORGE

  Meyer: Ble bedt om å gi Holmøy jobben tilbake