Kontroll på brannen i boligblokka i Drammen

Etter over fem timer med intenst slokningsarbeid, fikk brannvesenet kontroll på brannen i boligblokken i Drammen ved 21-tiden onsdag kveld. 160 personer er evakuert.

  • NTB-Joachim Waade Nessemo
Beboerne i en boligblokk i Drammen ble evakuert onsdag ettermiddag etter at det tok til å brenne. Brannvesenet har startet slokking, og det er ikke kontroll på brannen.
Mye røyk i forbindelse med slokkingen av brannen onsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Brannmannskaper driver slokking fra en lift. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Drammen brannvesen fikk bistand fra brannvesenet i flere nabokommuner i forbindelse med slokningsarbeidet. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Politiet opplyser at det fortsatt er stor innsats på stedet fra brannvesenets side, og at kommer til å jobbe med videre slokking lenge - selv om det altså er kontroll.

Det var ved 15.30-tiden at nødetatene fikk melding om brannen i Lauritz Hervigs vei på Fjell i Drammen.

Brannvesenet har i løpet av ettermiddagen og kvelden jobbet iherdig med å slokke brannen, som skal ha startet i blokkas toppetasje.

Ingen skadd

Ifølge politiet var 160 personer evakuert fra blokka klokka 16.30. Ingen av disse skal være skadd. Politiets innsatsleder Arne Guddal har opplyst at 300 mennesker bor i blokka.

– Utrolig nok er det ingen som er skadd i brannen. Noen hadde fått i seg litt røyk, i den leiligheten der brannen etter all sannsynlighet startet. Det er veldig godt å vite at ingen er omkommet i brannen, sa han da han møtte pressen onsdag kveld.

Noen av beboerne, blant annet noen eldre og bevegelseshemmede, hadde behov for båretransport ut.

– Vi har slått inn alle dører for å kvalitetssikre at ingen er inne i leilighetene, sa Guddal.

Kommunen satte krisestab

Ifølge innsatslederen har brannen startet i en toppetasje på enden av høyblokka, og hele takflata er brent ut.

Brannmannskaper har jobbet i alle oppganger, og de har også jobbet på taket.

De evakuerte ble i forbindelse med brannen samlet på Fjell skole. Drammen kommune jobber med videre evakuering og omsorg for de evakuerte. Kommunen har satt krisestab, ifølge Drammens Tidende.