Norge

En bærbar BMW

PC-selskapet Acer har hatt stor suksess med sine Ferrari-PC-er. Nå kommer BMW-utgaven.

  • Christine Jensen

Selskapet vil vise at det går an å lage design-PC-er som ikke trenger å være mer kostbare enn andre tradisjonelle bærbare PC-er.

Deres nyeste PC-serie har fått navnet Gemstone og vil være tilgjengelig verden rundt i løpet av juni. Gemstone har fått et sort og blankpolert ytre. Linjene skal minne om BMWs nyeste bilmodeller og er designet av BMW selv.

HD DVD-spillere

Selskapet planlegger å tilby så mange som 40 forskjellige modeller til forskjellige markedssegmenter. De dyreste modellene vil komme med HD DVD-spillere og 17 tommers skjermer. Og Acer lover at serien skal være spekket med multimediefunksjonalitet.

Maskinene skal bruke Intels siste Santa Rosa-plattform, som blant annet innebærer en oppgradering av prosessoren i forhold til tidligere Acer-modeller og raskere trådløs internett.

Gode priser

Prisene skal være konkurransedyktige, men er ikke helt avklart ennå. Acer lover at den proffe designen ikke skal koste brukerne noe mer.

Les også: Laptop-salget til himmels

— Kjøperne vil ikke se noen forskjell i pris, sier Acer-sjef J.T Wang, som ser optmistisk på salget av design-PC-ene som han har erfart at folk vil ha.

De selges mellom 200.000 og 300.000 av de bærbare PC-ene med Ferrari-design hvert år. Ferrrarien var imidlertid markedsført mot dem som vil legge inn litt ekstra penger i sin bærbare maskin. BMW-utgaven skal være for den gjennomsnittlige bruker.

— Nå ønsker vi velkommen til litt design-konkurranse fra våre konkurrenter. Det vil være bra for brukerne, sier Wang.

Les også

  1. Laptop-salget til himmels

  2. Flere sliter<br/>med musearm