Norge

Familie mistet katten på flukt i Irak - gjenforent i Steinkjer

Familien Al Alaf mistet katten Kunush under flukten fra IS i Irak. Takket være en kampanje på Facebook er de nå gjenforent i Steinkjer.

 • Ntb

Frivillige hjelpearbeidere fant en fortumlet katten på Lesvos, ga den navnet Dias og startet en Facebook-kampanje for å finne eiern. Familien Al Alaf kjente den igjen og sier det er Kunush, som kom bort fra familien da de kom til Lesvos med båt.

— Jeg kan ikke tro det, vi har fått katten vår tilbake, sier Rehab (18) til VGetter den tårevåte gjenforeningen i familiens kjellerleilighet i Steinkjer.

Klarte ikke å la katten være igjen

Familien har fortalt Trønder-Avisa at de måtte flykte fra Mosul i Irak da IS-soldater sa de skulle gifte seg med døtrene. De fikk ikke med seg mange eiendeler, men katten klarte de ikke å la være igjen.

— Vi var redde. De minste døtrene mine ble veldig slitne. Vi gikk 20 timer, hvilte tre, og måtte bare fortsette videre, sier mor Suva til avisen.

The Guardian

Rundt 5.000 personer fulgte kampanjen på Facebook, og saken har blant annet blitt omtalt av den britiske avisa The Guardian, som har laget en video om kattens lange reise fra Mosul via Tyrkia, Hellas og Tyskland til Steinkjer. (©NTB)

Relevante artikler

 1. VERDEN

  "For to dager siden sa IS i moskeene at alle som prøver å flykte, vil bli drept"

 2. VERDEN

  Amnesty: Krigsforbrytelser i kampen mot IS i Mosul

 3. VERDEN

  Soldater og sivile biter tennene sammen før nye slag mot IS i Mosul

 4. VERDEN

  Peshmerga-angrep nær IS-bastion i Irak

 5. VERDEN

  Kidnappet av IS i tre år, sultet halvt til døde og skadet av en bombe – mirakelgutten Tomas overlevde mot alle odds

 6. VERDEN

  Den tyske 16-åringen rømte hjemmefra og sluttet seg til IS. Ett år senere angrer hun og vil hjem til familien.