Norge

Håper på NHL-spill til han er 40

Ole-Kristian Tollefsen er hjemme på sommerferie. NHL-proffens lag Columbus kom ikke til sluttspillet, men backen håper å kunne bli i verdens beste hockeyliga til han er 40 år gammel.

- Jeg drømmer om å holde på her til jeg er 40, sier Ole-Kristian Tollefsen. Her i kamp med Chicago Blackhawks' Martin Lapointe. Foto: Paul Vernon

– Nå har jeg to sesonger bak meg i NHL, får jeg en fullverdig karriere og kan spille her til jeg er 36-37 år, vil jeg være storfornøyd. Jeg drømmer om å holde på her til jeg er 40, det er jo ingen uvanlig alder for backer, sier Ole-Kristian Tollefsen til Romerikes Blad.

Han er for tida hjemme på sommerferie. Mens leiligheten hans på Torshov pusses opp, bor han på gutterommet hjemme hos foreldrene på Rasta i Lørenskog. Hver eneste morgen tar han turen til Toppidrettssenteret for å pumpe jern.

Misunnelig

Årets sesong sluttet nemlig litt for tidlig etter egen smak, ikke bare på grunn av nakkeskaden han pådro seg – men også fordi klubben hans, Columbus Blue Jackets, som vanlig ikke kom til sluttspill.

– Jeg misunner Patrick Thoresen alt han har opplevd med Philadelphia i vår. Ishockey er et lagspill, og jeg savner det å lykkes sammen med lagkameratene. Før sesongen har vi i Blue Jackets nøyaktig det samme målet som alle andre; å vinne Stanley Cup.

Neste sommer skal Tollefsen gifte seg med forloveden Guro Strypet. Forrige helg fridde NHL-backen i toppen av Lysgårdsbakkene i Lillehammer.

Reforhandling

Tollefsen har slitt med skader, men håper å slippe unna mer problemer.

– Det er riktig at det har vært mye. Jeg trenger virkelig et par stabile sesonger nå uten altfor mye krøll. Spesielt det neste året blir viktig ettersom jeg skal reforhandle kontrakten min neste sommer. Bank i bordet; alt har gått fint siden nakkeoperasjonen. Jeg føler meg frisk, og den lille styrken som mangler skal jeg lett gjenvinne i sommer, sier Tollefsen til Romerikes Blad.

Han håper å få fortsette i Columbus, men vet at overgangssirkuset kan ta ham til andre klubber.

– Så fort transfervinduet åpner i sommer, kan alt skje. Man vet aldri, men unge backer som meg selv er ikke de første som blir involvert i store byttehandler. Jeg har bare vært her i to år, og klubber har en tendens til å bytte til seg mer rutinerte spillere for å vite hva de får. Greit for meg, jeg ønsker å bli i Columbus, sier Tollefsen.

Foto: JAY LAPRETE

Relevante artikler

 1. SPORT

  Tollefsen regner med å bli i Blue Jackets

 2. SPORT

  Kan miste hockey-VM

 3. SPORT

  Kan gå glipp av VM

 4. SPORT

  Tollefsen: - Et lyspunkt

 5. SPORT

  Styrker seg til NHL-spill

 6. SPORT

  Surt tap for Tollefsen