Norge

Arbeidstilsynet truer med å stenge Trandum

Utlendingsinternatet på Trandum kan bli stengt av Arbeidstilsynet dersom sikkerheten for de ansatte ikke blir bedre.

 • Ntb

Etter rapporter om vold og trusler og et opprør der inventar ved to avdelinger ved det lukkede internatet ble knust, dukket Arbeidstilsynet opp på Trandum.

I april kom tilsynet med varsel om pålegg for å sikre trygge arbeidsforhold, men Politiets utlendingsenhet (PU) har ikke klart å dokumentere at forholdene er gode nok, melder TV 2. Fristen for å svare tilsynet gikk ut i mai. Nå får ledelsen på Trandum frist til 1. desember med å etterfølge pålegg om blant annet å kartlegge risikoen for vold og trusler mot de ansatte og å sette inn tiltak for å redusere denne risikoen.

— Frykter for egen sikkerthet

— Det er ansatte som frykter for sin egen sikkerhet, har hovedtillitsvalgt Carina Øisjøfoss i Norsk Tjenestemannslags avdeling på Trandum tidligere uttalt til kanalen.

Fungerende leder ved Trandum, Kristina Lægreid, sier PU er i gang med å rette opp svikten i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet. De har også fått pålegg om å sikre at overtidsbestemmelsene blir overholdt.

— Vi ser alvorlig på at vi får pålegg fra Arbeidstilsynet, sier Lægreid. Hun vedgår at det har vært for få stillinger til å dekke vaktplanene det siste halvåret, men sier det jobbes for å fylle opp stillingene.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Ikke lenger fylleslag i bystyret

 2. NORGE

  Advarer mot å spise blåskjell en rekke steder

 3. NORGE

  Barna våre dør! Hører du!

 4. NORGE

  Velkommen til Norges mest isolerte asylmottak

 5. NORGE

  Leier kontorer for 17 mill. statlige kroner årlig i Oslo sentrum – 300 meter unna står deres egne lokaler tomme og forfaller

 6. NORGE

  Ingen nye avhør i Tina-saken