Russ innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse

En russ fra Ullensaker er innlagt på Ahus med den smittsomme bakterieinfeksjonen.

Akershus universitetssykehus.

Det opplyser kommunen på sine nettsider.

– Det er kommet inn en pasient med hjernehinnebetennelse. Tilstanden er stabil, opplyser pressesjef ved Ahus, Geir Lindhjem, til Aftenposten.

– Vedkommende kom inn i går og testet positivt. Deretter ble det satt i gang behandling, og pasienten har respondert godt på den, fortsetter han.

Sykehuset vil nå innkalle russens omgangskrets for å be dem ta vaksinen eller sjekke om de har tatt den. Lindhjem vet ikke om den aktuelle russen har tatt vaksinen.

Hittil i år er to russ smittet av hjernehinnebetennelse.

Skal kartlegge kontakt rundt den smittede

Den smittede kommer fra Ullensaker kommune. På sin hjemmeside opplyser kommunen at kommuneoverlegen er varslet og har startet med å kartlegge hvem den smittede har hatt kontakt med.

Kontaktnettet til den smittede vil da bli kontaktet og forebyggende medisinering vil bli igangsatt ved behov.

Dersom noen opplever feber og dårlig almenntilstand oppfordrer kommuneoverlegen befolkningen til å ta kontakt med legevakt.

– Vi oppfordrer russen til å ikke utsette seg unødvendig for hard festing med lite nattesøvn og stort alkoholinntak. Dette svekker kroppens immunforsvar. Man bør heller ikke drikke av samme flaske, sier kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad i Ullensaker kommune.

Onsdag ble det kjent at også en russ i Bodø var innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse.