SMS fra Faiza: «Jeg vil heller dø enn å ha noe med deg å gjøre»

<div style="text-align:center;width:800px;height:530px"><script type="text/javascript"> flashObject.write("http://media.aftenposten.no/mm/2011/03/04-ashraf/steg-for-steg.swf", { width:"800px", height:"530px", version:"9.0.28", params: {wmode:"opaque", salign:"tl", allowscriptaccess:"always", allowfullscreen:"true", bgcolor:"#fff"}, flashvars: {xmlFile:"http://media.aftenposten.no/mm/2011/03/04-ashraf/data2.xml", policyFileUrl:"http://media.aftenposten.no/crossdomain.xml"}, alt:"<p><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"minid"}); </script></div><br></br> Meldingen fra Faiza til en av de tiltalte er et sentralt bevis i drapssaken.

Rettssaken etter kidnappingen og drapet på Faiza Ashraf 3. februar i fjor, starter onsdag i Asker og Bærum tingrett.

En av de to tiltalte, drosjesjåføren Shamrez Khan (29), skal ha vært ulykkelig forelsket i Ashraf i flere år.

Det første møtet skal ha vært i en matbutikk hvor den norskpakistanske mannen jobbet, og hvor Faiza var kunde. Flere vitner har forklart at Khan var fullstendig oppslukt av den tre år yngre kvinnen.

— Slutt å plage meg

Faiza Ashraf. FOTO: POLITIET

Men selv om hans følelser ikke ble gjengjeldt, skal han ha fortsatt å komme med plagsomme tilnærmelser.Politiet har klart å rekonstruere to tekstmeldinger på Khans mobil, som var sendt til ham fra Faizas mobiltelefon. Tekstmeldingen ble opprinnelig slettet av Khan, men ble hentet frem igjen av eksperter på Kripos.

Meldingen er en viktig del av bevismaterialet i saken, får Aftenposten.no opplyst fra flere kilder.

Den ene tekstmeldingen, som er fra oktober 2009 — fem måneder før drapet - viser at Faiza satte liten pris på Khans tilnærmelser.

I meldingen, som er sendt fra Faizas mobil til Khans telefon, står det:

«Din dritt, jeg vil heller dø enn å ha noe med deg å gjøre. SLUTT Å PLAGE MEG, FOR FAEN».

Slettede tekstmeldinger

— Min klient vil forklare seg om dette i retten i løpet av uken, og jeg har intet å kommentere om dette nå, sier Khans forsvarer, advokat John Christian Elden.

— Denne meldingen bekrefter bare det familien har vært klar over, når det gjelder hans interesse for henne, sier Harald Stabell, bistandsadvokat for Faizas familie.

Ekspertene klarte også å avdekke en annen, slettet tekstmelding fra Khans telefon. Den er sendt fra Faizas telefon i 2007:

«Hei. Hvordan går det?»

Faizas mobil ble aldri funnet. Dermed er det bare bruddstykker av kontakten mellom de to politiet har klart å dokumentere.

Faiza Ashraf ble holdt fanget i bagasjerommet på denne bilen, da hun ble kidnappet. FOTO: POLITIET

Tilbød penger

Senere i 2009, like før jul, mener politiet at Khan oppsøkte fem-seks tilfeldige personer på gata i Oslo sentrum, og tilbød dem penger for å kaste syre i ansiktet på en kvinne som jobbet i en butikk på Oslo City.

Faiza Ashraf var da butikksjef for en klesbutikk i det samme kjøpesenteret.

Aktoratet vil føre en håndfull vitner, deriblant gateselgere og narkomane, som vil forklare seg om det høyst spesielle tilbudet de fikk. Disse vitnene har forklart at tilbudet ble fremsatt av en pakistansk mann.

Endret forklaring

Kroppsbyggeren Håvard Nyfløt (26) tok på seg oppdraget med å kidnappe kvinnen. Han har også forklart at han drepte Faiza, men hevder drapet var et tragisk uhell.

Shamrez Khan har erkjent at han bestilte kidnappingen. Påtalemyndigheten mener at han også ba Nyfløt vansire Faiza for å gjøre henne «stygg», og deretter drepe henne.

Khan hevder imidlertid at oppdraget kun besto i å kidnappe den 26 år gamle kvinnen.

Nyfløt har i avhør sagt at han fikk i oppdrag å vansire og drepe Faiza, men har endret forklaring senere. Nå påstår han, i likhet med Khan, at han bare hadde påtatt seg å kidnappe Faiza.