Her er politiets video av det de mener er en bil som rygget inn til Hagens bolig like før Anne-Elisabeth Hagen forsvant

Politiet har nedlagt mye arbeid for å identifisere kjøretøyet ved Hagens bolig som ble filmet fra et overvåkingskamera på den andre siden av Langvannet.

Opptakene ble gjort om morgenen, 31. oktober 2018. Det var den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Men overvåkingskameraet er fokusert på gårdsplassen der det er montert, derfor er kvaliteten på detaljer som vises ved Hagens bolig på den andre siden av vannet dårlig.

Det er derfor ikke vært mulig å si hva slags kjøretøy det er, enda mindre hva slags farge eller merke det er på det. Men det antas at det er en bil som rygger på gangveien, til Hagens bolig.

Overvåkingskameraet var stilt inn slik at det bare filmet da en sensor registrerte bevegelser på gårdsplassen. Derfor viser opptakene bruddstykker av det som foregikk på den andre siden av vannet.

Dette er observasjonene

Politiet har logget følgende observasjoner ved Hagens bolig:

  • Klokken 07:56:01 – 07:56:19. Rødt lys på gangveien som ikke beveger seg.
  • Klokken 07:56:30 – 07:56:23. Hvitt/lyst lys som beveger seg minimalt mot andemøteplassen. Politiet antar at dette er et kjøretøy.
  • Klokken 08:56:49 – 08:57:09. Lyst/hvitt lys beveger seg fra området andemøteplassen mot Sloraveien 4. Politiet antar at dette er et kjøretøy.

Rundt samme tidspunkt skal Tom Hagen ha dratt til Futurum næringspark, hvor han til daglig jobber.

Aftenposten fikk kunnskap om disse opptakene i mai i år. Nå har politiet frigitt opptakene.

Les også

Politiet: Mistenkelig at hettemanne i Lørenskog-saken ikke har tatt kontakt

Siste livstegn

Klokken 09.14 kom siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen, i en telefonsamtale med et familiemedlem. Klokken 09.48 ble hun oppringt av en elektriker. Da svarte hun ikke.

Det har vært sentralt for etterforskningen å kartlegge bevegelser i området rundt Sloraveien 4 den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

– Etterforskningen har avdekket at noen få biler har kjørt på denne gangveien forsvinningsdagen, sa Haris Hrenovica, daværende etterforskningsleder i mai.

Opplysninger om kjøretøyet kan være avgjørende for etterforskningen. Politiet er derfor svært interessert i å komme i kontakt med den personen som satt bak rattet eller andre som kan ha opplysninger i sakens anledning.