«Simen vil bli dypt savnet av mange»

Flagget vaier på halv stang på rådhuset i Ballangen etter at fenrik Simen Tokle (24) ble drept i Afghanistan.

Fenrik Simen Tokle (24) fra Ballangen var en av de fire norske soldatene som ble drept av en veibombe søndag.
  • Vibeke Buan

Fenrik Simen Tokle var en av de fire norske soldatene som ble drept av en veibombe i Afghanistan søndag.

Den lille kommunen i Nordland har bare 2600 innbyggere, og hele lokalsamfunnet er preget av nyheten om at den 24 år gamle sambygdingen er død.

– Ballangen er en liten kommune der alle kjenner alle. Vi er et lokalsamfunn i dyp sorg nå. Dette er et ufattelig trist budskap, og det er helt uvirkelig, sier ordfører Anne-Rita Nicklasson.

– Vil bli dypt savnet av mange

Tokle var født og oppvokst i Ballangen, og ordføreren kjente ham personlig.

Jeg har kjent ham siden han var liten gutt, og jeg kjenner foreldrene godt. Simen var en kjempeflott mann. Han var en aktiv og dyktig idrettsutøver, og han hadde svært mange venner både i og utenfor kommunen. Han vil bli dypt savnet av mange, sier Nicklasson.

Flagget på rådhuset var mandag reist på halv stang for å hedre den omkomne soldaten.

Åpen kirke

Ballangen kommunes kriseteam er nå samlet, og kirken i bygda er åpent fram til klokken 23 mandag for alle som måtte ønske å komme hit.

– Vi har også lagt ut informasjon på våre nettsider, sier ordføreren.

– Mine tanker går nå til Simens foreldre og søsken, familie og venner. Jeg tenker også på alle de som har sønner, døtre, kjærester og venner som tjenestegjør i Afghanistan i dag, sier Anne-Rita Nicklasson.

Drept av veibombe

Forsvaret har frigitt navnene på de fire omkomne soldatene i en pressemelding mandag klokken 10, etter at pårørende var varslet.

I tillegg til fenrik Simen Tokle omkom kvartermester Andreas Eldjarn (21) fra Tromsø, orlogskaptein Trond Andre Bolle (41) fra Lena (Toten) og løytnant Christian Lian (31) fra Kristiansand.

Som to av de andre omkomne Eldjarn og Lian tilhørte Tokle Kystjegerkommandoen i Harstad. Bolle tilhørte Marinejegerkommandoen.

De norske soldatene ble drept da kolonnen deres ble rammet av en veibombe i Faryab-provinsen søndag ettermiddag. De var på patrulje da angrepet kom søndag ettermiddag lokal tid.

Bombeattentatet søndag er det største norske tapet i Afghanistan til nå.