Norge

- Har én ledig plass

STOKKE (Aftenposten.no): Ingen overbeviste landslagsledelsen stort under NM.

Petter Northug vant som han skulle. Men landslagssjefene ble ikke klokere. Foto: SCANPIX

  • Kristina Overn

Les også:

— Dette var ikke noe superløp, jeg tror ikke det hadde holdt til topp-10 i verdenscupen. Jeg fikk bank av Thomas (lillebror) på trening på tirsdag, så jeg hadde vel regnet med at noen skulle slå meg i dag, sa Petter Northug etter å ha gått inn til NM-gull på mennenes 15-kilometer i Stokke foran skiskytter Ronny Hafsås.

Ingen OL-søknader Begge de to er allerede uttatt til OL i Vancouver. Men av de andre utøverne som trengte å vise seg fram for å fortjene en plass i troppen, overbeviste ingen.

Det er veldig stor sjanse for at vi fyller opp denne distansen i OL med to løpere som er tatt ut til andre distanser, medga sportssjef Åge Skinstad etter løpet. Det betyr at løpere som Geir Ludvig Aasen Ouren, John Anders Gaustad og Frode Andresen kan se svært langt etter en plass etter gårsdagens prestasjoner.

Ikke veldig åpent I utgangspunktet er det fremdeles ni ledige langrennsplasser til lekene, der Norge har en kvote på 20 løpere. Men herretrener Morten Aa Djupvik, som skal ta ut fem eller seks av de ni resterende, innrømmet i går at så åpent er det slett ikke.

- Jeg har én ledig plass i mitt hode, svarer han på spørsmål fra Aftenposten.no om hvor mange plasser som er helt åpne.

Eilifsen eller Gjerdalen Trolig vil den kampen stå mellom Morten Eilifsen og Tord Asle Gjerdalen, som ble henholdvis nummer fire og ti i går. Innsatsen under lørdagens fellesstart med skibytte vil bli viktig for de to.

— Det kan nok komme til å bli en i intern kamp mellom de to, sier Djupvik, som bekrefter at det er lite trolig at begge får OL-billett. Han skulle gjerne hatt en tøffere jobb med uttaket.

Du kan jo si at jobben ble enklere i dag. Men jeg skulle heller likt at den ble vanskeligere, selv om det ville innebære å skuffe noen , sier han.

Les også

  1. - Så mange som husker meg

  2. Den store NM-overraskelsen