Norge

Kvinne i 20-årene funnet død i leilighet i Bergen

En ung kvinne er funnet død. En ung mann i samme leilighet er sendt til sykehus natt til søndag. Begge er i 20-årene, opplyser politiet.

Det var tre politibiler på adressen i Åsane bydel ved 01.20-tiden natt til søndag.
 • Hanad Ali
 • Trygve Opheim
  Bergens Tidende
 • Kristin Jansen
  Bergens Tidende

(Bergens Tidende:) Politi og ambulanse rykket klokken 23.30 natt til søndag ut til et villaområde i Åsane bydel. I et bolighus, som er seksjonert i flere leiligheter, fant politiet to personer. Den ene fremsto som livløs, den andre var død person.

Det er en ung mann og en ung kvinne som er funnet, opplyser operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i en pressemelding natt til søndag.

Kvinnen ble erklært død på stedet.

– De nærmeste pårørende til kvinnen er blitt varslet. Begge er i 20-årene, sier Dahl-Michelsen til BT klokken 03.00.

– Mistenkelig dødsfall

BT snakket med politiets innsatsleder utenfor boligen før politiet sendte pressemeldingen om at det var en ung kvinne som var funnet død.

– Personen som er i live var bevisst, men trengte helsehjelp og ble kjørt til sykehus. Politiet er i en varslingsfase som gjør at vi ikke kan gå ut med flere personopplysninger, sa Tom Johannessen.

Han understreket at politiet foreløpig ikke har holdepunkter for å mene at noe kriminelt har skjedd. De etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.

Politiets innsatsleder, Tom Johannessen, bekrefter at en person er funnet død.

Politiet gjennomfører natt til søndag tekniske undersøkelser på stedet.

De har vært i kontakt med mannen som er i live, men har ikke hatt inngående avhør. Politiet ønsker nå å snakke med naboer.

– Dette er et hus med flere leiligheter over mange plan, hvor det er ulike typer husholdninger. Det var kun disse to i den aktuelle leiligheten da politiet ankom. Vi har ikke grunn til å tro at det bor andre folk i leiligheten enn disse to personene, sier innsatsleder Johannessen.

– Er i en tidlig fase

Politiet ønsker foreløpig ikke å uttale seg om hvilke type skader de to personene hadde da nødetatene ankom.

– Vi jobber med å få kontroll på detaljene i saken, men akkurat nå er vi i en tidlig fase, sier Johannessen.

Bakgrunnen for utrykningen var en bekymringsmelding fra familien til vedkommende som bodde på adressen.

Søndag morgen sa operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen til NTB at politiet vil kunne si mer om saken i løpet av formiddagen. Ved 06-tiden var ikke mannen som ble funnet i leiligheten avhørt.

BT snakket med Martine Haaland ved 09-tiden søndag. Hun er jourhavende jurist i Vest politidistrikt og hadde ikke noe nytt å si om dødsfallet.

Les mer om

 1. Åsane
 2. Politiet
 3. Krim
 4. Johannessen