Norge

Bergens byrådsleder håper på snarlig effekt av koronatiltakene

Byrådsleder Roger Valhammer håper å se positiv effekt de neste dagene etter at Bergen innførte kraftige koronatiltak i forrige uke.

Byrådsleder i Bergen Roger Valhammer sier at det er registrert 32 nye koronasmittede det siste døgnet. Marit Hommedal / NTB scanpix

 • NTB

– Dagens tall følger de siste dagers trend og er stabilt høyt, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

På pressekonferansen opplyste han at det er registrert 32 nye koronasmittede i kommunen det siste døgnet. I alt er det dermed registrert 1.220 smittede i Bergen siden begynnelsen av pandemien.

Håper å se effekt av tiltak

Bergen kommune innførte tirsdag i forrige uke en rekke tiltak i håp om å begrense det kraftige smitteutbruddet som har rammet byen den siste tiden.

Det innebar blant annet forbud mot private samlinger med mer enn ti personer. Grensen for offentlige arrangementer ble satt ned fra 200 til 50 personer, og restauranter og barer ble pålagt å operere med besøkslister.

– De neste dagene vil vi forhåpentligvis se en effekt av tiltakene vi vedtok tirsdag i forrige uke. Og går tallene nedover, kan det fortsatt være nok, men det er for tidlig å si ennå, sier Valhammer.

– Flere innlagte spurter

Byrådslederen viser til at flere har sagt at koronautbruddet ikke er en spurt, men et maraton.

– Men sannheten er at korona er et maraton med innlagte spurter, og i Bergen er vi inne i en slik spurt denne uken. Vi håper at spurten blir så kort som mulig, men vi er avhengige av at alle deltar for at vi skal komme raskt i mål, sier Valhammer.

– Hvis alle bidrar, så kan vi klare oss med en tidagers sprint, som er det vi har lagt opp til, sier han.

To av de smittede er studenter ved Norges Handelshøyskole. Tolv av de smittede er over 40 år, og tre er over 60, sa helsebyråd Beate Husa (KrF) på pressekonferansen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Koronaviruset

Koronaviruset

 1. OSLOBY

  Da var koronakrangelen avblåst for denne gang: – Dette skulle vi gjerne ha unngått

 2. KULTUR

  Mener tiden er moden for å gå opp til 600–700 i de store operasalene

 3. OSLOBY

  Byrådslederen om kritikk fra Høie: – Jeg synes helseministeren gikk for langt. Det er uklokt.

 4. KRONIKK

  Slik bremset norsksomalierne i Oslo koronaspredningen

 5. NORGE

  Helseminister: Svært bekymret for situasjonen i Oslo

 6. NORGE

  Vil starte forsøk med blodplasmabehandling mot covid-19 i Norge