Fikk klærne antent – etterforskes på nytt

Riksadvokaten krever nytt avhør i saken der 23-åring fikk store brannskader på nachspiel.

Lasse Wethal (23) var i påsken i fjor på et nachspiel i Re i Vestfold. Mens han sov ble klærne hans antent, og han ble lagt inn på sykehus med omfattende brannskader.

Saken fortsetter under bildet

Lasse Wethal (23) fikk harde brannskader. FOTO: PRIVAT

Wethal ble positivt overrasket da han fikk høre at det skulle foretas ny etterforskning.

— Jeg ble først veldig overrasket da jeg fikk høre at saken skulle etterforskes på nytt. Så ble jeg veldig glad og fikk nytt håp om at politiet kommer noen vei, sier Wethal til Aftenposten.no.

- Forventer du en oppklaring når saken nå kommer opp på nytt?

  • Jeg har ikke de største forventningene, men jeg håper jo, sier Wethal.

Klaget på henleggelse

Politiets etterforskning førte til at en mann ble siktet for legemsbeskadigelse, og en annen mann mistenkt for det samme. Men politiet og statsadvokaten var enige om at saken måtte henlegges: Ingen av de to erkjente skyld i påtenningen, og politiet klarte aldri å komme helt til bunns i hva som hadde skjedd på nachspielet.

23-åringen klaget på henleggelsen, og nå har Riksadvokaten beordret ny etterforskning i saken.

— Det var mange vitner, og mange som var innom nachspielet den natten. Men de omfattende og gjentatte avhørene ga oss ikke full klarhet i hendelsesforløpet. Nå skal vi avhøre ett vitne – som tidligere er avhørt flere ganger - på nytt, slik Riksadvokaten har bedt om, sier politiinspektør Eskil Bredesen i Vestfold-politiet.

Demonstrasjon

"Riksadvokaten viser til at det fra politiets side har vært gjennomført en relevant og grundig etterforskning, herunder foretatt en rekke avhør og gjort adekvate tekniske undersøkelser, men at det likevel, så langt, ikke har vært mulig å få full klarhet i hendelsesforløpet. Det er mye som tyder på at en eller flere vitner har kunnskap om hva som skjedde og om hvem som er ansvarlig", heter det i en pressemelding fra politiet.

Førstkommende mandag er det planlagt en demonstrasjon i Oslo mot henleggelsen, som vekket sterke reaksjoner. Over 4.000 underskrifter til støtte for demonstrasjonen er hentet inn, og de vil bli overlevert til Stortingets justiskomité.