Norge

– Märtha rekrutterer flere spiritister

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy fra Astarte Education svarte på spørsmål fra et stort pressekorps for noen uker siden i forbindelse med den såkalte engleskolen. Märthas utspill om å ha kontakt med døde, har økt interesesn for spiritimse. Foto: Thomas Fosse / Scanpix

Interessen for spiritisme har økt etter at prinsesse Märtha Louise sto fram med sine evner til å snakke med døde, ifølge Norsk Spiritualistisk Trossamfunn.

Les også:

– Etter at prinsesse Märtha Louise sto fram og fortalte om sine evner, har interessen for å komme i kontakt med de døde økt, sier medium og leder for Norsk Spiritualistisk Trossamfunn, Andre Kirsebom.

Hver uke arrangerer trossamfunnet møter der hensikten er å la døde og levende kommunisere, og Kirsebom forteller om flere besøkende på deres arrangementer i Oslo og Bergen.

– Vi er på mange måter takknemlige for det prinsessen gjorde, at hun satte dette på dagsorden. Hun står fram som en troverdig figur, sier Kirsebom.

Så langt har trossamfunnet rundt 1100 medlemmer, men Kirsebom forstår at mange er skeptiske.

– Det er ekstremt vanskelig å gi beviser for noe du ikke kan se. Det har også noe med tro og frykt å gjøre. Frykten kommer dessverre som følge av alle dem som spekulerer i det vi holder på med. Vi får en drahjelp, men også negativ fokusering fra bøker, filmer, TV-serier. Det må vi leve med. Derfor kan jeg forstå at noen er skeptiske, sier han.

Les også

  1. Misjonssambandet stenger dørene for Märtha

  2. «Hele Norge» tror på et liv etter døden

  3. - Pressen er på heksejakt

Les mer om

  1. Kongelige