Norge

Mann siktet for overgrep mot flere barn

En mann i 40-årene er siktet for overgrep mot flere barn på 1990-tallet.

Kristine Knutsen-Berge og Eirik Nåmdal i fengslingsmøtet i Bergen tingrett.
  • Per Lindberg

Tirsdag ble han pågrepet etter at han ble anmeldt i begynnelsen av mars. Politiet innledet da etterforskning mot ham og ransaket hjemmet hans, opplyser politiadvokat Kristine Knutsen-Berge.

Siktede er tidligere straffedømt for seksuelle overgrep, ifølge Knutsen-Berge. Mannen ble varetektsfengslet i fire uker torsdag, med brev- og besøksforbud.

Folkevalgt

Siktede er folkevalgt og sitter som kommunestyrerepresentant for et politisk parti i hjemkommunen, skriver BA.

Da politiet nylig gjennomførte ransaking, gjorde de beslag, blant annet av mannens datautstyr.

– Det ble da funnet overgrepsmateriale, sier politiadvokaten.

Han er siktet for brudd på den gamle straffeloven paragraf 195, som blant annet omhandler seksuelle overgrep mot barn under 10 år.

– Vi vil etterforske om det er andre barn involvert, sier Knutsen-Berge.

– Dømt tidligere

Knutsen-Berge ba om lukkede dører fengslingsmøtet, av hensyn til etterforskningen. Retten ga henne medhold uten videre begrunnelse.

Politiadvokaten ønsker ikke å gi informasjon om de fornærmede, men sier at det er snakk om flere barn, men at siktelsen kun gjelder ett.

Forsvarer Eirik Nåmdal ønsker ikke å kommentere om klienten erkjenner straffskyld eller ei.

Ukjent i partiet

Politiet vil nå etterforske om det er bevis for anmeldelsen og om det er flere fornærmede enn de som har anmeldt mannen. Mannen er ikke i familie med fornærmede.

Knutsen-Berge opplyser at databeslaget ennå ikke er gjennomgått, men at politiet har funnet overgrepsmateriale.

BT har vært i kontakt med ordføreren i kommunen der han sitter i kommunestyret. Videre har vi vært i kontakt med ledelsen av partiet han representerer. Verken ordfører eller parti er kjent med saken.

Flere saker i fjor

Det siste året har det vært avdekket to saker der folkevalgte er siktet for misbruk av barn. I fjor sommer skrev BT at en KrF-politiker var under etterforskning for blant annet å ha blottet seg for mindreårige. Denne saken er ennå ikke avgjort.

En arbeiderpartipolitiker ble i fjor pågrepet av politiet og siktet formenneskehandel i forbindelse med seksuelle overgrep. Han er ifølge politiet en del av det såkalte Dark Room-komplekset.

Les mer om

  1. Overgrep
  2. Bergen tingrett