Norge

OBS-varsel: Venter mer fossregn på Østlandet

Det ventes opptil 70 millimeter regn i løpet av natt til onsdag på Østlandet. Stedvis er det fare for overvann, lokale oversvømmelser, jord- og flomskred.

Natt til onsdag er det forventet massivt nedbør. Dette er fra august i fjor da regnet flommet ned i Oslo-området. Christina Pletten

 • NTB

– Vi venter en front som vil gi regn og regnbyger fra natt til onsdag fram til midt på onsdag, skriver Meteorologisk institutt via værvarslingstjenesten Yr.

Stedvis kan det komme opptil 20 millimeter nedbør på tre timer. Det er dermed fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Faren øker fra klokken 19 tirsdag.

–Vurder behov for forebyggende tiltak, heter det i OBS-varselet.

Østlandet omfatter fylkene Akershus, Oslo, Vestfold, Østfold, Hedmark, Oppland, Buskerud, og Telemark.

Også i sør

Uværet ventes også i Aust-Agder, opplyser vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB. I skrivende stund ligger bygene over Den engelske kanal og er på vei nordover.

–Været kommer inn tidligere i kveld for Sørlandets del, før det trekker videre østover via Telemark og resten av Østlandet utover natta, sier hun.

Foreløpig viser ikke prognosene nok til at hun tør å spå hvor uværet vil ramme hardest, men meteorologen antyder lignende tilstander som forrige onsdag.

– Det blir litt likt, men samtidig også litt forskjellig. Likt i den forstand at det vil være store forskjeller på hvor mye som kommer, hvilket betyr at noen vil oppleve kraftig uvær mens noen ikke vil oppleve varselet som riktig i det hele tatt, sier hun.

Tordenvær

Forrige onsdag var i tillegg til regnværet også preget av tordenbyger og en del vind. Tordenbyger henger også over Østlandet kommende onsdag, men bygepotensialet er noe mindre.

– På det meste kom det 80 millimeter nedbør forrige onsdag, registrert på Bygdøy. I natt venter vi opptil 70, forteller Moxnes.

Hun legger til at vinden blir kraftigst på Vestlandet, men at det også blir guffent på Sørlandet og i fjellet på kvelden og om natta.

– Jeg anbefaler ikke fjelltur i kveld, sier meteorologen.

Uværet ventes å passere forbi i løpet av natta, men vil henge igjen litt etter morgentimene lengst øst på Østlandet.

– Men utover dagen vil det ha passert forbi, og etter det blir været ganske fint. Vi venter sol og god temperatur, sier Moxnes.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Plasker ned i sør – Østlandet slapp med skrekken

 2. OSLOBY

  Venter store mengder regn i natt. Brannvesenet oppforder folk til å hente opp ting fra kjellere.

 3. NORGE

  Farevarsel om kraftig regn

 4. NORGE

  Farevarsel på Østlandet på grunn av styrtregn

 5. NORGE

  Været de neste dagene: Varmerekorder, kraftig nedbør, farevarsel og skredfare

 6. NORGE

  Varsler styrtregn på Østlandet - farevarselet oppjustert