Norge

Innsamling for å gjenreise Trollpikken får internasjonal oppmerksomhet

Har fått inn 140.000 kroner.

Steinformasjonen Trollpikken i Rogaland slik den så ut i all sin prakt før det ble oppdaget at den var knekt. Foto: Ingve Aalbu / NTB scanpix

  • NTB
  • Anders Veberg
    Journalist

Mannen som startet arbeidet med å gjøre steinformasjonen «Trollpikken» i Eigersund kjent, har satt i gang en innsamlingsaksjon for å få den på plass igjen.

Ifølge Dalane Tidende startet aksjonen til Kjetil Berntsen, via stiftelsen Dalane Kyststi, lørdag kveld rett etter klokka 20.

Og folk ser ut til å være villige til å åpne pungen. Mandag morgen var det kommet inn 139 549 kroner fra 881 givere, ifølge innsamlingssiden på Startskudd.

Internasjonal oppmerksomhet

Saken om steinformasjonen og innsamlingsaksjonen for å gjenreise den, har nå fått internasjonal oppmerksomhet etter at nyhetsbyrået AP plukket opp saken søndag kveld. Medier som The Guardian, Washington Post og Mashable, med titler som «Penis-shaped rock formation is down, but not out in Norway», har kastet seg på historien.

  • Internasjonalt er ikke ordspillene like dominerende som i norske medier.

Tyder på hærverk

Turgåere oppdaget lørdag morgen at landemerket Trollpikken var knekt. Det er funnet borehull i steinen, og alt tyder på at det dreier seg om hærverk.

Trollpikken ligger mellom Kjervall og Veshovda i Eigersund kommune i Rogaland. Stedet er 20–25 minutters gange fra vei. Håpet har vært at den skal ha potensial til å bli en attraksjon på høyde med Preikestolen og Trolltunga.

Les også:

Steinformasjonen Trollpikken i Eigersund kommune er knekt. Trolig dreier det seg om hærverk. Nå er planen å få den opp og stå igjen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix