Norge

TV-aksjonen har samlet inn 239 millioner

Ved midnatt natt til mandag hadde årets TV-aksjon på NRK fått inn 239 millioner kroner. I beløp pr. innbygger ligger nå Rogaland best an.

Årets TV-aksjon har fått navnet «mindre alene sammen». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • og NTB

Generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal (til venstre) i Kirkens Bymisjon og aksjonsleder Vibecke Østby er til stede i NRKs studio under TV-aksjonen 2018. Programledere er Haddy Njie (nummer tre fra venstre) og Ingrid Gjessing Linhave. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

– På vegne av Kirkens Bymisjon er jeg både ydmyk, takknemlig og rørt. Resultatet av TV-aksjonen vil bety mye for de enkeltmenneskene som får en jobb å gå til, en seng å sove i eller utstyr som gjør at de kan delta på fritidsaktiviteter. Tusen takk til alle som har bidratt, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon, som inntektene fra årets aksjon går til.

Kjemper om givertopp

Det var lenge Sogn og Fjordane som tronet toppen over gjennomsnittsbeløpet, men er nå slått av Rogaland som har gitt 52 kroner pr. innbygger. Førstnevnte er like bak med 51,82 kroner, ifølge oversikten.

Deretter følger Nordland (49,76 kroner), Aust-Agder (49,29 kroner), Møre og Romsdal (48,54 kroner), Vestfold (47,55 kroner) og Trøndelag (47,01 kroner). Landsgjennomsnittet er 45,12 kroner pr. innbygger.

Oslo er nå fylket som har det høyeste innsamlede totalbeløpet med drøyt 27 millioner kroner, etterfulgt av Akershus (25 millioner), Rogaland (24 millioner) og Hordaland (23 millioner).

Nye rekorder

100.000 bøssebærere gikk årets viktigste søndagstur. Landets skoler har arrangert skoleløp, stekt vafler, bakt og solgt tegninger og samlet inn mer enn 8,3 millioner kroner. I tillegg har næringslivet satt ny rekord med 33,3 millioner kroner, ifølge Kirkens Bymisjon.

37 millioner kom inn via Vipps, mens hele 90 millioner ble lagt i bøssene. Også NRKs P3-aksjon sørget for ny rekord, med 7,84 millioner.

– I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre stilt opp for å støtte det viktige arbeidet til Kirkens Bymisjon. Hver dør som er banket på, klem som er gitt, møte som er skapt og krone som er puttet på bøssen, er helt uvurderlig, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

Les mer om

  1. Kirkens Bymisjon
  2. NRK
  3. Rogaland