Norge

Visumkrøll for Solvik-Olsen – har ikke reist til USA

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen skulle etter planen ha flyttet til USA for «lenge siden», men visumproblemer har ført til utsettelser for familien.

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er reiseklar og skulle ha dratt til USA for flere måneder siden. Visumkrøll har ført til utsettelser.
  • og NTB

Solvik-Olsen gikk av som samferdselsminister i slutten av august og meddelta at kona hadde fått jobb på et barnesykehus i Alabama i USA. Egentlig skulle familien dratt kort tid senere, men har støtt på utfordringer.

– Vi venter fortsatt på visum til fruen. Det har tatt en del lengre tid enn vi trodde, fortalte Frp-profilen da han gjestet TV 2s USA-sending mandag kveld.

  • Fikk brutalt med med amerikansk grensekontroll: «Jeg tok med en bok om IS på flyet til USA. Det skulle jeg aldri ha gjort.»

Bor i en kjeller

Familien leide ut huset sitt i Norge allerede for tre måneder siden, i tro om at de snart skulle sette seg på et fly over Atlanteren.

– Så nå har vi bodd i kjellerstuen til et vennepar, forteller Solvik-Olsen.

Det er konas visum som har latt vente på seg, mens resten av familien skal søke om å reise sammen med henne på ledsagervisum.

– Gleder oss til å reise

Solvik-Olsen håper nå at saken løser seg i løpet av kort tid.

– Vi gleder oss til å reise over. Kona gleder seg veldig til å begynne å jobbe på dette sykehuset, og jeg skal også bli en god del av det amerikanske samfunnet. Ungene gleder seg til å starte på skole, sier han til TV 2.

Frp-profilen skal fortsette som nestleder i partiet mens han er i utlandet. Han har tidligere tilbrakt 4–5 år av livet sitt i USA.

Etter at Donald Trump tok over som president er visumreglene blitt strammet inn. Blant annet er det innført grundigere bakgrunnssjekk av folk som søker USA-visum.

Les mer om

  1. USA
  2. Ketil Solvik-Olsen