Norge

Mann og kvinne fengslet etter dødsfall i Kongsvinger

Begge de to som er siktet etter for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand etter et dødsfall i Kongsvinger tirsdag, er varetektsfengslet i fire uker.

En mann og en kvinne er siktet for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand etter at en kvinne i 30-årene ble funnet død i en leilighet i denne boligblokka på Langeland i Kongsvinger tirsdag. Foto: Remi Presttun / NTB scanpix

 • NTB

– Vi har siktet to personer og begjært dem fengslet i fire uker på grunnlag av bevisforspillelsesfare. Vi ba om brev- og besøksforbud siden vi ikke ønsker at de siktede skal kunne ta kontakt med og snakke med andre personer før vi har kartlagt hvilke personer vi eventuelt skal hente inn til avhør i denne perioden, sier politiadvokat Wigdis Hjalmarsen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Det var tirsdag formiddag at en ambulanse ble tilkalt til en leilighet i en boligblokk på Langeland i Kongsvinger. Inne i leiligheten ble en kvinne i 30-årene funnet død.

Politiet pågrep deretter mannen og kvinnen som torsdag ble besluttet varetektsfengslet i fire uker. Begge fengslingsmøtene i Glåmdal tingrett gikk for lukkede dører. Begge er foreløpig siktet for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand.

– Jeg ønsker ikke å kommentere siktelsene ytterligere. Dette er en foreløpig siktelse som er basert på informasjon som foreligger i saken. Vi er imidlertid tydelige på at siktelsene kan bli endret, utvidet til å gjelde andre personer eller fullstendig frafalt, sier Hjalmarsen.

Erkjenner ikke straffskyld

Begge de to siktede er avhørt av politiet, men ingen av dem erkjenner straffskyld. Kvinnen er i begynnelsen av 40-årene, mens den medsiktede mannen er i slutten av 30-årene.

– Min klient erkjente ikke straffskyld og begjærte seg løslatt i rettsmøtet, sier advokat Ove Herman Frang, som representerer den siktede kvinnen, til NTB. Han kan ikke gi opplysninger om klientens forklaring siden politiet har klausulert alle dokumentene i saken, og dermed styrer informasjonsflyten.

– Min klient har sagt seg villig til noen dagers varetektsfengsling fordi han ser politiets behov. Det betyr ikke at han erkjenner skyld i det siktelsen gjelder, sier mannens forsvarer, advokat Jørn Mejdell Jacobsen, til lokalavisen Glåmdalen.

Kjente hverandre

Politiadvokat Wigdis Hjalmarsen ønsker ikke å gå inn på hvilken relasjon de siktede og den døde kvinnen har til hverandre, men bekrefter at de var bekjente.

– De kjente hverandre, men uten at jeg ønsker å kommentere nærmere relasjonen eller hva som har skjedd. Det er mange rykter som går, og vi er derfor forsiktige med å gå ut med det ene eller det andre. Vi etterforsker bredt og jobber med mange hypoteser. Derfor kan også siktelsene bli endret, sier Hjalmarsen.

Den døde kvinnen er sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

– Vi har ikke fått informasjon om dødsårsaken, og må vente på obduksjonsrapporten. Vi har bedt om prioritering, og håper vi kan få den i løpet av de fire ukene de siktede sitter fengslet, sier Hjalmarsen.

Politiadvokaten opplyser at etterforskerne fra Innlandet politidistrikt har fått bistand fra kriminalteknikere fra Kripos. De var torsdag på åstedet for å lete etter spor i saken. Hun utelukker ikke at leteområdet kan bli utvidet.

 1. Les også

  To personer er pågrepet i forbindelse med et mistenkelig dødsfall på Kongsvinger

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Drap
 2. Kongsvinger

Relevante artikler

 1. NORGE

  To personer er pågrepet i forbindelse med et mistenkelig dødsfall på Kongsvinger

 2. NORGE

  To sakkyndige oppnevnt for å vurdere tilstanden til drapssiktet 31-åring

 3. NORGE

  Kvinne løslatt etter dødsfall i Drøbak

 4. NORGE

  Tenåring varetektsfengslet etter knivstikking i Lillestrøm

 5. NORGE

  Mann skal ha holdt en annen mann under kontroll med psykisk og fysisk tvang

 6. NORGE

  Politiet håper å få avhørt drapssiktet i Haugesund