«Leketerrorist gis bort - frakt inkludert»

Finn.no fjernet annonse der FpU lover å betale for å få Ubaydallah Hussain ut av landet.

hussain-annonsefinn-uWy4Ebxtp9.jpg
  • Geir Søndeland

Hussain, talsmann for Profetens Ummah, gikk i helgen ut i VG og støttet de ekstreme islamistene i Syria og Irak.

Det fikk Frp-nestleder Per Sandberg til å gå inn for å endre på lovverket slik at han kan forlate Norge. Sandberg påpekte at Hussain hadde ytret ønske om å dra til IS, men at han ikke får forlate Norge.

Nå slenger FpU-leder Atle Simonsen seg på, skriver Aftenbladet.no. Sentralstyremedlemmet i Frp la i 18.30-tiden tirsdag kveld ut følgende annonsetekst på Finn.no utstyrt med et bilde av Hussain:

— Slapp av, han biter ikke

«Leketerrorist gis bort - Frakt inkludert»

Bor du et sted hvor kvinner blir steinet, homofile blir banket opp, meningsmotstandere blir halshugget og ytringsfrihet ikke er så viktig? Da er vi på jakt etter deg. Vi gir bort en pent brukt leketerrorist til et hjem som passer han bedre. Arslan Maroof Hussain, eller Ubaydallah som vi liker å kalle han, synes Norge er et altfor demokratisk og likestilt sted å bo. Derfor har vi ikke annet valg enn å gi slipp på han. Ubaydallah er 28 år og relativt stueren. Bør holdes unna utildekkede kvinner og homofile. (Slapp av, han biter ikke). Trives best i hjem fritt for vestlig kultur. Til daglig er Ubaydullah en profilert islamist som har figurert på Politiets sikkerhetstjenestes (PST) liste over radikale ekstremister. Vi ønsker ikke å ha slike statsborgere som verken respekterer likestilling, ytringsfrihet og andre trosretninger. Hvis du har et godt hjem for Ubaydallah, så sender vi han på første fly til deg. Frakten er betalt av Fremskrittspartiets Ungdom. Etter henting ber vi om passet hans tilsendt i retur, da Ubaydallah ikke er ønsket tilbake i det frie demokratiske Norge. Ta kontakt pr.mail ved interesse (ingen selgere eller useriøse henvendelser). Med vennlig hilsen Fremskrittspartiets Ungdomsparti Formann, Atle Simonsen».

Fjernet av Finn.no

Annonsen ble ifølge Simonsen fjernet av Finn.no før klokken 20.00 tirsdag kveld.

12.09 onsdag lå fortsatt annonsen ute på FpU sin Facebook-side, der 548 personer hadde klikket på "liker-knappen", mens 167 personer hadde delt annonsen videre.

— Den har nå hatt om lag 50.000 visninger, sier FpU-lederen.

Les også:

Les også

«Grusomt at vi har personeri Norge som støtter IS ogderes groteske metoder»

I fullt alvor

Simonsen sier til Aftenbladet at manøveren ikke er ment å være en spøk.

— Dette gjør vi fordi det har oppstått en debatt etter VG-intervjuet. Flere politikere, blant annet Per Sandberg (Frp), har tatt til orde for at Hussain får finne seg et land som deler verdiene og har hans likemenn. Når han langer ut mot Norge, står han fritt til å finne seg et annet land, sier Simonsen.

— Dette er gjort på en kreativ og humoristisk måte. Det er alvor i det. Her ønsker personen å ta et valg om å forlate et land som ikke deler hans verdier og forferdelige syn på ting. Da betaler vi gledelig for å sende ham ut av Norge.

— Så du står inne for innholdet i fullt alvor?

— Ja. Hvis det er så fælt og forferdelig med likestilling og ytringsfrihet som han selv signaliserer, og jeg selv hadde ment det så sterkt som ham, ville jeg ikke bodd i et land som er totalt mot det jeg står for, forklarer FpU-lederen.

— Jeg mener ytringsfriheten beskytter meg. Hvis han føler seg krenket, er han velkommen til å prøve saken for domstolene. Jeg tror heller Norges befolkning føler seg krenket av hans utsagn. Dette er også skrevet med et snev av humor, sier Simonsen.

Les også:

Les også

Ubaydullah er en av oss

Advokaten avviser Sandberg-forslag

Aftenbladet har henvendt seg tirsdag og onsdag til Hussain-advokat John Christian Elden om saken. Elden hadde onsdag ettermiddag klokken 12.23 ikke besvart henvendelsene. Det har ikke lyktes Aftenbladet å komme i kontakt med Hussain.

Overfor Dagbladet har Elden slått bein på Sandberg-forslaget om å fjerne hindringer som stopper en Sandberg— og Simonsen-ønsket Hussain-exit fra Norge.

— Statsborgerskaplovens paragraf 25 åpner ikke for Sandbergs forslag. Det nærmeste Sandberg kommer må være det gamle Frp-forslaget om å sende alle nordmenn de ikke liker til Jan Mayen, sa advokaten.

Hussain kommenterte Sandberg-utspill per e-post til Dagbladet:

— Uttalelsene til Per Sandberg og hans partifeller viser hvor inkompetente de er og hvor lite kunnskap de har om sitt eget lovverk. Deres rasistiske kommentarer er smakløse, skrev Hussain i en e-post til Dagbladet.

— De må tolerere at norske borgere er uenige med deres politiske synspunkter, og ser opp til andre systemer som fungerer bedre enn den Vesten står for, skrev Hussain.

Han fortsatte:

— I motsetning til noen av hans partifeller, er jeg født og oppvokst i Norge!

— Dersom de ønsker oss ut av landet, hvorfor er to av våre brødre da fengslet fordi PST mener at de skulle til Syria? Dette er hykleri, hvor de på den ene siden ønsker oss ut, men samtidig arresterer oss, sier islamisten

- Ikke Frp-klarert

Simonsen påpeker at et norsk Hussain-pass måtte ha blitt returnert til Norge fordi han mener Hussain ikke ville kunne oppnå dobbelt statsborgerskap i forbindelse med en exit fra Norge.

— Hussain lever på norske skattebetaleres penger gjennom Nav. Det gjør at han kan sitte i Norge med oppgulpet sitt og snylte på andre mens han hater verdier som Norge står for som nasjon.

— Hvordan tolker du at Finn.no fjernet annonsen?

— Jeg synes det er litt dumt, med Finn.no har sine regler. Jeg hadde nok ventet at så skulle skje. Samtidig har annonsen generert 50.000 visninger.

— Hva vitner det om?

— Det viser at store deler av Norge er enige med oss. Jeg tror ikke at de ønsker at denne personen blir værende i Norge. Det er tydelig at stuntet fenger folk, og at de synes det er kult.

— Er dette i FpU-regi eller er det også klarert med Frp?

— Vi har ikke snakket med noen i Frp om det.

— Dette har utelukkende fått positive reaksjoner. Responsen har vært overveldende. Jeg legger ikke ord i munnen på Hussain. Han sier at halshugging er greit og at norske og vestlige verdier er forkastelige, sier Simonsen.