Norge

Ebola-rammede land stenger grensene

I et forsøk på å få bukt med historiens verste ebola-utbrudd har Guinea stengt grensene til Sierra Leone og Liberia. Reisende fra ebola-rammede land slipper heller ikke inn i Zambia.

Helsepersonell undersøker tilreisende på flyplassen i Lagos i Nigeria, onsdag denne uken. Afrikas mest folkerike land har nå erklært nasjonal krise. Det har også Sierra Leone og Libera. NTB Scanpix

 • Ragnhild Aarø Njie

I går erklærte de tre vestafrikanske landene Nigeria, Sierra Leone og Liberia nasjonal krise, samtidig som regionens helsevesen sliter med å takle en av verdens mest dødelige sykdommer. Så langt har 961 mennesker mistet livet til viruset, som ikke har noen kur.

Zambia innfører de strengeste restriksjonene hittil, og forbyr innbyggerne sine å reise til ebola-rammede land. Innbyggere som kommer tilbake fra berørte land, vil bli satt i karantene, opplyser Zambias helsedepartement.

Viruset brøt ut i Guinea i desember i fjor. Lørdag opplyste myndighetene i landet at de setter inn ekstra tiltak for å håndtere utviklingen.

– Vi har midlertidig stengt grensene på grunn av situasjonen i Sierra Leone og Liberia, sier Guineas helseminister Rémy Lamah.

 • Les også: Ebola-spredning i storbyer truer millioner
  Verdens helseorganisasjon (WHO) meldte fredag at 1799 mennesker er smittet av viruset. Da omtalte de ebola-utbruddet som en "ekstraordinær hendelse" og erklærte at utbruddet er en internasjonal helsekrise.

Lørdag ble to personer bekreftet døde i Nigeria. Dermed er det ni bekreftet døde etter å ha blitt ebola-smittet i Afrikas mest folkerike land, som har 174, 5 millioner innbyggere.

I Nigeria skal også 139 være lagt inn på isolat i frykt av å være smittet, skriver NTB.

Advarer mot massehysteri

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Vertsnasjon krever utsettelse av mesterskap - frykter ebola

 2. VERDEN

  WHO erklærer ebolaepidemi i Kongo

 3. FOTBALL

  Spansk topplag krever vest-afrikaner hjem fra landslagsspill

 4. FOTBALL

  «Vi er Vest-Afrikanere. Vi er ikke et virus»

 5. KRONIKK

  Vrangforestillingene om ebola smitter, og konspirasjonsteorier spres

 6. VERDEN

  Nye ebola-tilfeller i Kongo