Norge

Passasjerfly evakuert på Rygge etter krangel på toalett

RYGGE/OSLO (Aftenposten.no): Politiet evakuerte et passasjerfly på Rygge på grunn av angivelig «mistenkelig oppførsel» hos to passasjerer søndag. «En misforståelse» konkluderer politiet etterpå.

Politiets bombegruppe med hund på vei inn i Ryanair-flyet.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

«Misforståelsene» knyttet til Manchester sto tydeligvis i kø søndag. På et toalett på Old Trafford glemte et sikkerhetsselskap igjen en falsk bombe og utløste full evakuering av 75.000 tilskuere.

På et toalett på Rygge flyplass kranglet to utenlandske menn på et toalett og noen mente de hørte ordet «bombe», og dermed fikk ikke et fly til Manchester ta av.

I både Manchester og på Rygge tok ikke politiet noen sjanser. En falske bomben ble sprengt på et toalett på Old Trafford, mens en bombehund måtte gjennomsøke Manchester-flyet på Rygge. Politiets bombegruppe fant ingenting mistenkelig på flyet og hellere ikke i bagasjen, hverken til de to som hadde kranglet eller de andre passasjerene.

— Ordet bombe ble nevnt

Øst politidistrikt opplyser til NTB at det var to menn, en fra Sri Lanka med spansk pass og en fra Kongo med britisk pass, som ble innbrakt av politiet.

– Det har vært en krangel mellom to utenlandske menn på et toalett, og ordet bombe ble nevnt. Passasjerer reagerte også på andre ting, sier politiets innsatsleder på stedet, Anders Strømsæther. Krangelen skal også ha fortsatt på flyet.

Etter avhør av vitner og de to mennene konkluderte politiet med at situasjonen var et resultat av en misforståelse. De to mennene ble sjekket ut av saken og sluppet løs av politiet,skrevpolitiet i Østfold søndag.

Væpnet aksjon

Flyet som ble evakuert, var Ryanairs rute FR3225 til Manchester, som skulle ha tatt av klokken 18.55.

Bevæpnet politi ble sendt til Moss lufthavn Rygge og politiets bombegruppe kjørte ned fra Oslo. Samtidig var flere ambulanser og brannbiler i beredskap.