Norge

Se de fantastiske iOS-kartfeilene

Fucking er avviklet, Apple har løst et diplomatisk problem, men er slett ikke sikre på hvor de selv holder hus.

Topografiske krumspring. Det går opp og ned i iOS Maps. Mer enn godt er.
  • Mobili.no
  • Marius Valle
Slik ser Jønkøping Lufthavn ut, ifølge Apple. Stakkars piloter og fly som må lande der.

Det var ikke bare vi som ikke klarte å bli imponerte over Apples ny Maps-app. En hel del andre som har testet den har også opplevd at det er mye som rett og slett ikke stemmer i kartene.

Les også

Slik er de viktigste iOS 6-nyhetene

Det er ikke ofte Apple bommer så grovt ved å lansere noe som i beste fall er uferdig. Når de nå gjør det, er det mange som bryr seg, og mange som syns det er morsomt.De måtte for eksempel tåle hard medfart da det viste seg at antennen i iPhone 4 var lett å forstyrre. Samsung var en av konkurrentene som hev seg på, og vi tipper de i dette øyeblikk sitter og pønsker ut en reklame som kan peke nese til Apple.

Og vi tipper i alle fall at Google er godt fornøyde med situasjonen. De ble tross alt kastet ut av iOS 6 til fordel for den nye karttjenesten, og er i ferd med å lansere en ny Google Maps-app til iOS.

LES OGSÅ PÅ MOBILI.NO:Her er Googles nye YouTube-app til iOS

-Innovativt

Selv sier Apple at de syns kart-appen er gode greier. I en uttalelse til All Things Dsier Apple-talskvinne Trudy Muller følgende:

— Vi er glade for å tilby denne tjenesten med innovative nye tjenester som Flyover og Siri-integrasjon, og gratis sving-for-sving-navigasjon. Vi lanserte denne nye karttjenesten med viten om at det er et stort initiativ og vi er akkurat i ferd med å komme i gang med den. Vi forbedrer den kontinuerlig, og ettersom Maps er en skybasert tjeneste vil den bli bedre jo flere som bruker den.

Hun sier også at de er glade for alle tilbakemeldinger og at de jobber hardt med å gjøre den bedre.

LES OGSÅ PÅ MOBILI.NO:Er det verdt å oppgradere til iPhone 5?

iOS Maps har vært ute siden onsdag kveld, og vi kan sannelig være enige med Apple at dette er innovative saker. Her har byer flyttet til andre verdensdeler, og de syns åpenbart at det å komme frem til et sted ikke er så himla viktig når du navigerer.

Vi har selv opplevd noen forslag til voldsomme omveier når vi har forsøkt å sette opp en rute vi skal gå til fots. Vi har også funnet en hel del artige eksempler i Maps, og vi kunne antakelig sittet hele dagen og postet bilder av dem.

Her er noen eksempler:

FS00046196.jpg

Tåkelagt: Ingenting å se her, mener tydeligvis Apple, og tåkelegger like greit hele Loddefjord i Bergen.

FS00046197.jpg

Close, but no cigar: De serverer nok mest sandkaker og barnemat på spisestedet Regnbuen Barnehage Hylkje. Men om du bruker Maps til å finne frem dit havner du et godt sykke unna Hylkje, som for anledningen er plassert midt uti fjorden.

FS00046202.jpg

Hva stemmer?: Det ser ut til at kartet og satelittbildet ikke er helt enige om hvor veien faktisk er.

FS00046205.jpg

Ingen Fucking: Den østerriske landsbyen Fucking har skiftet navn til Tarsdorf, som ifølge posteren er 3 km unna. Veiene i området har imidlertid behold navnet.

FS00046207.jpg

Tyskland, Østerrike: I Wien dukker Justizpalazt Nürnberg opp. Det er riktignok i Nürnberg i Tyskland, men pyttsann, de snakker jo tysk begge steder.

FS00046208.jpg

Ingen gatenavn: I østre Santo Domingo i Den Domunikanske Republikk har de tilsynelatende ingen gatenavn.

FS00046209.jpg

Naturens underverk: Noen svært interessante fjellformasjoner på Tahiti.

FS00046210.jpg

Lei av kystlivet: Monterey i California var så lei av kystklimaet at de like greit flyttet byen innover i landet.

FS00046200.jpg

Berg-og-dal-bro: Colorado River Bridge ved Hoover-dammen ser ut til å være litt av en kjøretur.

FS00046201.jpg

Glem Göteborg: Sveriges nest største by er åpenbart ikke viktig nok til å vises på et kart.

FS00046199.jpg

Diplomatisk: Kina og Japan driver og krangler om noen øyer for tiden. Apple har nå løst problemet: Doble antallet øyer, så blir alle fornøyde.

FS00046203.jpg

Mange gode forslag: Men ingen av dem fører til destinasjonen.

FS00046204.jpg

Ikke helt sikre selv: Det kan se ut til at Apple ikke er helt sikre på hvor de holder til selv. Her har de gjort et forsøk på å merke sin egen Apple Store i Michigan Avenue i Chicago. La oss håpe de ansatte ikke forsøkte å bruke iOS Maps da de skulle på jobb onsdag morgen.

Del dine egne oppdagelser

Har du funnet noen flotte eksempler på kartsurr i iOS Maps? Da kan du dele dem med oss i kommentarfeltet under.

Les også

Windows Phone 8-krigen er i gang