Per Sandberg: Vil gi journalister og partikolleger «kunnskapsløft»

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg sier i NRK-programmet «Lindmo» at han er lei politikere som legger seg flate og beklager.

Per Sandberg kunngjorde mandag 13. august at han er ferdig som fiskeriminister. I kveld tar han nok et oppgjør med journalister og politikere på NRKs «Lindmo».
  • og NTB

NRK-programmet blir sendt fredag kveld, men intervjuet med tidligere fiskeriminister Per Sandberg er forhåndspublisert av kanalen.

I intervjuet tar han blant annet et oppgjør med opposisjonen på Stortinget, som han mener har som mål å ydmyke regjeringsmedlemmer.

– De har bare et mål om å trakassere, å mobbe, å få dem til å legge seg flate. Dette har utviklet seg med voldsom kraft de siste seks-syv-åtte årene. I dag går alle politikerne og kikker seg over skulderen og tenker «Hvem skal tyste på meg» eller «Hvem har en under-hånden-samtale med journalistene nå?», sier Sandberg.

Per Sandberg og Bahareh Letnes møtte pressen under Arendalsuka. Også der tok Sandberg et kraftig oppgjør med norsk presse.

Sandberg trakk seg som fiskeriminister og første nestleder i Frp for snart tre uker siden, etter at han brøt sikkerhetsregler i forbindelse med en privat reise til Iran i sommer.

På turen hadde han med seg kjæresten Bahareh Letnes, som han mener er blitt «båret til galgen av norske journalister uten rettergang».

Han kritiserer også norske journalister og folk i hans eget parti for deres kunnskap om Iran.

– Det blir min oppgave å drive litt kunnskapsløft hos disse. Det er ikke så mange personer det er snakk om. Men når vi har representanter i utenrikskomiteen på Stortinget som mener at en fiskeriministers oppgave bare er å telle fisk, så er det tydelig at det må et kunnskapsløft til i Stortinget også.