Norge

Per Sandberg: Vil gi journalister og partikolleger «kunnskapsløft»

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg sier i NRK-programmet «Lindmo» at han er lei politikere som legger seg flate og beklager.

Per Sandberg kunngjorde mandag 13. august at han er ferdig som fiskeriminister. I kveld tar han nok et oppgjør med journalister og politikere på NRKs «Lindmo». Foto: Julia Naglestad/NRK

  • og NTB

NRK-programmet blir sendt fredag kveld, men intervjuet med tidligere fiskeriminister Per Sandberg er forhåndspublisert av kanalen.

I intervjuet tar han blant annet et oppgjør med opposisjonen på Stortinget, som han mener har som mål å ydmyke regjeringsmedlemmer.

– De har bare et mål om å trakassere, å mobbe, å få dem til å legge seg flate. Dette har utviklet seg med voldsom kraft de siste seks-syv-åtte årene. I dag går alle politikerne og kikker seg over skulderen og tenker «Hvem skal tyste på meg» eller «Hvem har en under-hånden-samtale med journalistene nå?», sier Sandberg.

  • Bakgrunn: Per Sandberg sier han fikk valget mellom å fortsette som statsråd og være kjæreste med Bahareh Letnes

Per Sandberg og Bahareh Letnes møtte pressen under Arendalsuka. Også der tok Sandberg et kraftig oppgjør med norsk presse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sandberg trakk seg som fiskeriminister og første nestleder i Frp for snart tre uker siden, etter at han brøt sikkerhetsregler i forbindelse med en privat reise til Iran i sommer.

På turen hadde han med seg kjæresten Bahareh Letnes, som han mener er blitt «båret til galgen av norske journalister uten rettergang».

Han kritiserer også norske journalister og folk i hans eget parti for deres kunnskap om Iran.

– Det blir min oppgave å drive litt kunnskapsløft hos disse. Det er ikke så mange personer det er snakk om. Men når vi har representanter i utenrikskomiteen på Stortinget som mener at en fiskeriministers oppgave bare er å telle fisk, så er det tydelig at det må et kunnskapsløft til i Stortinget også.

Les mer om

  1. Per Sandbergs reise til Iran
  2. Per Sandberg
  3. NRK