Norge

De beste strømmetjenestene

Vi har pløyd gjennom alle katalogene, se hvilken som seirer.

Vi har sjekket hvilke strømmetjenester som gir deg mest innhold for pengene.

 • Tek.no
 • Ole Henrik Johansen
 • Rolf B. Wegner

TV-hverdagen er i ferd med å endres. Hvor vi før passet klokken for å rekke hjem til filmen som startet til en gitt tid, ser vi nå stadig mer innhold akkurat når det passer oss.

Samtidig ser vi film på langt flere plattformer enn tidligere, der mobiltelefonen og nettbrettet har tatt en langt større rolle som filmfremviser enn tidligere.

Den beste og enkleste måten å gjøre dette på, er å strømme filmer og TV-serier via Internett, og i løpet av det siste året er det åtte aktører som virkelig har slått rot her i Norge.

De åtte tjenestene, Voddler Plus, TV 2 Sumo, NRK, C More Play, Filmnet, HBO, Viaplay og Netflix, kan alle servere deg innhold på flere plattformer.

De har ofte tilnærmet samme bildekvalitet og prisen varierer heller ikke så mye, med unntak av innhold fra NRK som er gratis. Men det er ett viktig punkt som skiller dem fra hverandre, og det er innholdet de tilbyr.

Sist vi testet innholdet til de ulikeleverandørene var det ikke imponerendemye av våre lister som var representert. Resultatet denne gangen gir nok en gang klare indikasjoner på at innholdet til strømmetjenestene ikke er av det aller nyeste hva gjelder serier og filmer. Hos én aktør fant vi faktisk ikke en eneste tittel av de 60 vi var på jakt etter.

60 titler

Vi har sjekket 60 titler over filmer og serier, der 50 av disse er basert på rangeringer fra nettdatabasenIMDB.com. Foruten denne listen har vi samlet sammen de ti mest populære titlene blant våre ansatte her i Tek.no. Poengene du ser nedenfor er basert på hvor mange av titlene de ulike leverandørene kan gi deg, hvor full pot gir 600 poeng.

For folk flest må vi si at noen av aktørene tildels holder mål. Er du blant dem som liker å se film innimellom, uten en higer etter å få med deg det aller nyeste, vil du kunne få mange timer med underholdning før det begynner å gå tomt.

Se den komplette tabellen:

Disse filmene og seriene har strømmetjenestene

#8 Voddler Plus – 0 poeng

Pris :49 kroner per måned

Bindingstid :Ukjent

Gratis prøveperiode : Ja, én måned.

Voddler-a3k1IcLa2g.jpg

På testens jumboplass finner vi Voddler Plus. Tjenesten er den rimeligste av aktørene som tar betalt for sine tjenester, men det hjelper lite når innholdet er såpass svakt.Sist vi testet tjenesten fikk vi aldri spilt av noe innhold, noe som nå ser ut til å være rettet opp i. Likevel er det eneste lyspunktet fra vårt forrige møte med tjenesten.

Denne gangen har vi økt antall titler vi ønsker oss, og fortsatt kan ikke tjenesten diske opp med en eneste film eller seier fra denne. Det betyr at vi nok en gang anbefaler deg å styre unna denne tjenesten.

#7 NRK – 1 poeng

Pris: Gratis

Bindingstid: Ingen

Gratis prøvetid: Ingen

NRK-0zeOpgfm7R.jpg

Tar vi steget opp fra sisteplassen finner vi NRK, som er en nykommer i vår test. Voddler hadde ingenting å by på når det kom til titler fra vår liste, og det er det nesten så NRK heller ikke har. Det eneste vi finner i farten fra kringkasteren er en episode av Top Gear. Nå skal det sies at NRK har et nokså greit utvalg med serier, selv om de ofte ligger et par-tre sesonger etter at de først ble sendt. Likevel har de et godt utvalg med tanke på at det er fritt tilgjengelig for alle uten at det direkte koster deg noe.

Ulempen er at de har rettighetene til å gi deg en god del av innholdet under en gitt tidsperiode, noe som gjør at en rekke av titlene vi er på jakt etter ikke lenger er tilgjengelig. Når det kommer til egenproduksjoner er det ikke samme type begrensning.

#5 TV 2 Sumo – 26 poeng

Pris: Én uke til 49 kroner. Første måned 99 kroner, deretter 129 kroner per måned. Alternativt årsabonnement til 1199 kroner

Bindingstid: Kan forekomme ved kampanjetilbud.

Gratis prøvetid: Ja, én måned. Gjelder kun om du er student.

TV-2-Sumo-SOqYnCpENg.jpg

På plass nummer fem finner vi nettsatsingen til TV 2. Sumo tilbyr mer enn bare innhold som kan strømmes, og du kan betale ekstra for å få tilgang til blant annet direktesendt sportsinnhold.Ser vi nærmere på hvilke titler tjenesten kan skilte med, finner vi kun tre titler fra vår toppliste – der den ene serien, The Walking Dead, kun består av de tre første sesongene. Serien er nå i gang med sin femte sesong.

Utover dette glimrer det meste av både nye og gamle titler med sitt fravær.Isolert sett gir det tredje laveste poengsum i vår test, og tjenesten må derfor ta til takke med en delt femteplass.

#5 HBO Nordic – 26 poeng

Pris: 79 kroner per måned

Bindingstid :Ingen

Gratis prøvetid: Ja, 14 dager

HBO-0I5L5JROmg.jpg

Sist vi testet innholdet fra de ulike strømmetjenestene gjorde HBO en god figur, hvor den amerikanske giganten plasserte seg på tredjeplass – kun slått av Viaplay og Netflix.Det er ikke tilfelle denne gangen, hvor det kun er Game of Thrones som representerer siste nytt fra amerikaneren på våre topplister. Utover det har HBO kun de tre siste sesongene av The Walking Dead å by på.

På lik linje med TV 2s Sumo-tjeneste glimrer også fleste titler med sitt fravær hos nettgiganten, noe som bestyr at HBO også må ta til takke med femteplassen sammen med alternativet fra TV 2.

#3 C More Play – 35 poeng

Pris: 99 kroner per måned

Bindingstid: Ingen

Gratis prøvetid: Nei

C-more-Play-fpvvotYbal.jpg

På delt tredjeplass finner vi C More Play.I likhet med TV 2 Sumo kan du her strømme filmer og serier fra et arkiv, eller betale ekstra for å abonnere på pakker som gir deg tilgang til TV-kanalene fra selskapet.Vil du følge med på det nyeste som finnes av serier finner du blant annet nyeste sesong av Game of Thrones i en begrenset periode fremover. Du kan også slå deg ned med en helt ny serie, Gotham, som C More Play sammen med søsterselskapet Filmnet er alene om å distribuere blant strømmetjenestene.

NB: Husk å sjekk om du allerede har C More Play-tilgang via TV-abonnementet ditt.

#3 Filmnet – 35 poeng

Pris: 79 kroner per måned

Bindingstid: Ingen

Gratis prøvetid: Ja, én måned.

Filmnet-T4bvZnob2l.jpg

Sammen med C More Play plasserer Filmnet seg på den delte tredjeplassen. At de to havner på samme plass kommer av at førstnevnte eier Filmnet, og i den forbindelse deler de to det samme utvalget av filmer. Den største forskjellen på de to er at du med C More Play kan abonnere på TV-kanalene i tillegg til selve arkivtjenesten – noe du ikke kan med Filmnet.Dermed finner vi naturlig nok de titlene hos Filmnet som vi gjorde med C More Play. Prismessig er det fortsatt 20 kroner som skiller hvorvidt du har tilgang til den ene eller den andre portalen.

Likevel er det lite innhold å spore fra de to aktørene som deler tredjeplassen. Av totalt 600 mulige poeng får de totalt 35 poeng.

#2 Viaplay – 92 poeng

Pris: 89 kroner per måned

Bindingstid: Ingen

Gratis prøvetid: Ja, én måned.

viaplay-BYYItcVp3s.jpg

På en andreplass finner vi tjenesten til Viaplay – igjen. Forskjellen er at denne gangen scorer den flere poeng enn første gangen vi samlet inn data fra strømmetjenestene. Noe av forklaringen ligger nok i at vi denne gangen ser etter flere titler.Viaplay kan tilby deg de fleste nye seriene av de vi har sjekket, hvor du blant annet kan se Outlander og The Blacklist. Utover dette kan du også få med deg eldre sesonger av både The Walking Dead og Once Upon a Time om det skulle være interessant.

Samtidig er Viaplay best når det kommer til nyere filmer, hvor de kan friste med tre av de ti titlene vi er på jakt etter. På menyen står blant annet Frost, The Shawshank Redemption og Hocus Pocus. Ellers må den se seg slått av vinneren når det kommer til både klassiske filmer og norske filmer.

Viaplay har ingen av de ti favorittene Tek.nos redaksjon ønsker seg aller mest.

#1 Netflix – 146 poeng

Pris: Fra 79 kroner per måned (Kun på en skjerm av gangen i standardoppløsning)

Bindingstid: Ingen

Gratis prøvetid: Ja, én måned

netflix1.956x538c-ClwSiCI_Jz.jpg

Testens vinner blir igjen Netflix. Selskapet har på kun noen få år etablert seg som en stor aktør her til lands, og er den strømmetjenesten som treffer flest blinker på vår toppliste.Netflix er ikke best når det kommer til de aller nyeste seriene, selv om populære egenproduksjoner som Breaking Bad og Orange is the new Black er med.

Dog er de aller best når det kommer eldre klassikere og norske filmer. Blant titlene her kan de friste med blant annet de to første filmene i Gudfaren-serien, samt den populære serien Lilyhammer.

Likevel er det betenkelig at testens vinner kun gir deg i overkant av 24 prosent av titlene i de seks topplistene vi har sjekket.

Du kan få strømmetjenestene direkte i TV-en:

Slik gjør du TV-en til det ultimate underholdningssenteret

Googles Chromecast er kanskje den enkleste måten å få Netflix på TV-en:

I tillegg er den årets enkleste kjøp

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Over halve Norge bruker Netflix hver uke. Men er det den beste tjenesten?

 2. KULTUR

  «Netflix-effekten» puster liv i gamle serier

 3. KULTUR

  Vil du følge med på TV-snakkisene, kan det koste deg 20.000 i året

 4. DIGITAL

  Forbruker-seier i EU: Nå kan du bruke TV2 sumo og Netflix abonnementet ditt hvor du vil i Europa

 5. KULTUR

  Knallhard utenlandsk konkurranse tvinger TV 2 Sumo og Viaplay til å tenke nytt

 6. KULTUR

  100 nye serier og sesonger du kan se denne høsten