Norge

Venstre-motstand mot Amundsen

En rekke fylkesledere i Venstre mener det borgerlige samarbeidet blir vanskeligere med Per-Willy Amundsen (Frp) som statsråd.

Flere venstre-topper kan styre sin begeistring for Per-Willy Amundsen som tirsdag ble Norges nye justisminister.
  • NTB

Flere av fylkeslederne Klassekampen har snakket med sier den nyutnevnte justisministeren opp gjennom årene har stått for en rekke politiske synspunkter venstre synes er problematiske.

– Dette er et dårlig signal, sett fra Venstres side. Det legger ikke opp til nærmere samarbeid, snarere tvert imot, sier leder Torunn Sandvand i Agder Venstre.

Hun synes det er problematisk at regjeringen «skjerper Frp-profilen og går mer til høyre og blir mer ytterliggående».

– Jeg, og mange andre i Venstre, mener vi må fatte et vedtak om at vi utelukker samarbeid med Frp, legger hun til.

Vanja Dahl i Troms Frp sier det er oppsiktsvekkende at en klimafornekter kommer inn i regjeringen. Hun sier det også er problematisk at Amundsen tidligere har sagt at samene ikke er et urfolk.

– Det er i strid med bred forskning innenfor urfolksrett. Det er et kontroversielt utsagn som jeg og Venstre tar avstand fra, sier Dahl.

Også flere andre fylkesleder uttrykker varierende grad av skepsis mot Per-Willy Amundsen, som etterfølger sin partifelle Anders Anundsen som Justisdepartementets øverste leder.

Erna Solbergs vaskeri Trine Eilertsen

Anundsen forlater Regjeringen med ny kritikk i bagasjen

Dette blir trolig Regjeringens nye statsråder: En klimaskeptiker og en tidligere skandalepolitiker som ble suksessordfører

Les mer om

  1. Klassekampen
  2. Agder
  3. Fremskrittspartiet (Frp)