Norge

Tror ikke det er flere overgrepsofre i Tromsø

Politiet i Tromsø har utvidet siktelsen til å omfatte 17 barn, og tror de har identifisert alle barna som er blitt utsatt for den overgrepssiktede barnehagelæreren.

Det er i og i området rundt denne barnehagen at overgrepene skal ha skjedd. Foto: Aleksander Andersen

 • Ntb

Siktelsen omfatter nå 32 punkter, hvor til sammen 17 barn er fornærmet, opplyser politiet i Troms. Tidligere omfattet siktelsen overgrep mot 11 barn.

I dag, torsdag, blir varetektsfengslingen for den siktede mannen forlenget med fire uker, ifølge politiet. Politiet slo torsdag fast at det ikke er noe som tyder på at overgrepssaken har et større omfang enn mot de 17 barna som nå er identifisert. Det ble opplyst på en pressekonferanse i Tromsø.

Utvidet siktelse

Den 30 år gamle mannen ble pågrepet av politiet 6. mai etter at noen foreldre hadde sendt politiet en bekymringsmelding. Han har sittet i varetekt siden da. To uker senere opplyste politiet at mannen så langt var siktet for overgrep mot 11 barn.

Denne siktelsen omfattet både barn som i dag går i den private barnehagen der mannen jobber, og barn som tidligere har gått der, men som nå går på skolen.

Politiet utelukket ikke at siktelsen kunne bli utvidet, og torsdag opplyser politiet altså at 17 barn nå anses som fornærmet i saken.

Over 100 vitner avhørt

I løpet av etterforskningen har politiet gjort godt over 100 avhør, opplyste påtaleleder Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt til NTB tidligere i uken. Over 40 av dem som er avhørt, er barn.

I den forrige siktelsen ble mannen siktet for overgrep mot seks av barna som etter norsk lov er sidestilt med samleie. Overfor fem barn ble han siktet for uanstendig atferd. Overgrepene skal ha skjedd gjentatte ganger.

30-åringen er tidligere ustraffet. Han har tidligere vært trener for et lokalt fotballag i flere år. Han har også tidligere vært ansatt ved en barnehage i Harstad.

 1. Les også

  Varsler endring i siktelsen i overgrepssaken i Tromsø

 2. Les også

  Åtte nye barn skal avhøres i barnehagesaken i Tromsø

 3. Les også

  Harstad-politiet etterforsker Tromsø-siktet: hadde praksis i barnehage og trente fotballag

 4. Les også

  Dette er mannen som er siktet for overgrep mot barnehagebarna

 5. Les også

  Gutt under 18 år siktet for overgrep i barnehage

Relevante artikler

 1. NORGE

  Overgrepssiktet barnefar i Trøndelag kan ha forgrepet seg på 50 ofre

 2. NORGE

  Mann i 20-årene er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år, opplyser Vest politidistrikt

 3. NORGE

  Ludvigsens advokat: – Nå er det definitivt på tide å minne om Tønne-saken

 4. NORGE

  22-åring tiltalt for overgrep mot 75 barn

 5. NORGE

  Tidligere kjemisk kastrert overgrepsmann siktet for voldtekt av gutt

 6. NORGE

  Voldssiktet mann fra Vengsøya varetektsfengslet