To unge menn knivstukket i Ski

Den antatte gjerningspersonen er pågrepet. Politiet brukte egne forhandlere for å få mannen ut av leiligheten.

Politiet har sperret av et større område rundt åstedet i Nordbyveien i Ski.

To personer ble knivstukket i Nordbyveien i Ski litt over klokken 19. De to som ble knivstukket, er begge unge menn i slutten av tenårene. Det opplyser politiets innsatsleder til pressen.

En av de to er alvorlig skadet og ble fløyet til Ullevål sykehus i luftambulanse. Den andre skadede ble sendt med ambulanse til Ahus i Lørenskog. Skadeomfanget er ukjent, men de fornærmede skal være utenfor livsfare opplyser politiet til NTB.

Ble pågrepet i bolig

Like før klokken 21 onsdag kveld fortalte politiet at de hadde isolert en person de antar er gjerningsmannen i leiligheten hans. Dette er i et bygg med både forretninger og boliger.

Rett før kl. 22 ble mannen pågrepet utenfor huset.

– Ved hjelp av dialog fikk vi ham til å komme ut til oss slik vi ønsket, sier innsatsleder Arild Skarø.

Han opplyser at politiet har brukt egne forhandlere i situasjonen. Pressen hørte tydelig at det ble brukt megafon for å få kontakt.

Politiet vil fortsette med avhør i området. Den antatte gjerningsmannen vil bli ivaretatt av helsevesenet før han skal videre til samtale med politiet, sier Skarø.

– Vi gikk ikke inn i leiligheten, men fikk ham ut til oss på en god og trygg måte. Han samarbeider, og vi har kontroll på det som kan være våpenet som ble brukt.

Innhenter vitneforklaringer

Knivstikkingen har ifølge politiet skjedd utendørs i Nordbyveien ved Esso-stasjonen i Ski.

– Vi kjenner foreløpig ikke omstendighetene her, men jobber med å innhente vitneforklaringer, sier operasjonslederen.

Vitner forteller til NRK at de to som ble skadet skal ha prøvd å gripe inn da en kvinne kom ut av en bygning forfulgt av en mann med kniv.