Større Playstation

Og den første versjonen av PS3 blir nå billigere.

Sony er klar med en ny og større versjon av Playstation 3. Modellen er utstyrt med 80 GB lagringskapasitet i stedet for dagens modeller med 60 GB. Den legges ut for salg i USA i løpet av august og vil koste 599 dollar eller rundt 3500 norske kroner. Bilspillet "MotorStorm" vil følge med konsollen.

Med den nye utgaven av Playstation 3 blir det plass til større programmer med bedre kvalitet.

— Den er en del av selskapets strategi om å omsider kunne tilby nedlasting av HD-filmer, dataspill, filmtrailere og demoer, sier Sonys talsmann, David Karraker, ifølge Washington Post. Modellen med 80 GB har tidligere kun vært tilgjengelig i Sør Korea.

LES OGSÅ: Playstation 3-tap

Samtidig med nyheten om den nye Playstation 3, annonserer Sony at den forrige modellen heretter vil bli solgt for i underkant av 3000 kroner, nesten 600 kroner mindre enn normalpris, skriver IT News Online.

Prisreduksjonen gjelder foreløpig kun i USA og Canada. Det er usikkert hva reduksjonen har å si for prisen på konsollen i Norge.

— Denne nyheten påvirker ingen andre PS3-territorier, sier Sony-talsmann Dave Karraker.

Det er likevel fullt mulig for norske Playstation-entusiaster å få en større harddisk ettersom disken som sitter i konsollen er utskiftbar.

Flere muligheter

Sony tror på flere Playstation-kjøpere med de nye endringene.

— Introduksjonen av den 80 GB store Playstation 3, den nye prisen på modellen med 60 GB, tilgjengeligheten til mer enn 100 nye titler dette regnskapsåret, og til sist, ekspansjonen av "services" for Playstation Network, vil gi enda flere muligheter til forbrukerne og vil friste enda flere kunder inn i PS3-verdenen, sier Jack Tretton, sjef for Sony Computer Entertainment America (SCEA).

LES TESTEN AV PLAYSTATION 3 HER!

Konkurrenter

Kunngjøringene fra Sony kommer to dager før E3 Media & Business-konferansen i Santa Monica i California hvor både Microsoft og Nintendo er ventet å vise frem sine siste spill og spillrelaterte produkter.

Playstation 3 solgte over all forventning de første dagene etter lansering, men første kvartal i år rapporterte Sony om sitt største tap på fire år som følge av dårlig salg av konsollen.

I april startet Microsoft salget av sin Xbox 360-versjon med 120 GB harddisk. Denne konsollen koster under 3000 kroner i USA.

LES OGSÅ: Playstation 3-bråk - mange klager over at de har fått en konsoll som bråker mer enn lovet.

Playstation 3