Journalister får ikke bruke MSN

En journalist i Fædrelandsvennenes nettutgave fikk virus inn i avisens datanettverk via MSN Messenger. Nå er det foreløpig slutt på lynmeldingene.

Torsdag fikk alle ansatte i avisen Fædrelandsvennen i Kristiansand e-post-beskjed fra IT-avdelingen om at "det vil bli innført forbud og blokkering mot bruk av MSN og andre typer chatteprogram."

Avisens IT-avdeling anser disse programmene som en av de største truslene for spredning av virus— og hackerprogram for tiden.

Det understrekes i e-posten at ordningen er midlertidig, og kun gjøres av sikkerhetsmessige årsaker.

Dråpen og begeret

— Lynmeldinger er kommet for å bli, og det skal vi ha, påpeker IT-konsulent Øivind Ekeberg i Fedrelandsvennen.

— Denne hendelsen du sikter til er ikke den direkte årsaken til at vi stenger for chatteprogrammene. Men det var for oss en bekreftelse på det vi har snakket om - og prøvd å bekjempe lenge.

Avisens IT-avdeling har systemer som overvåker såkalt malware og virusaktivitet inn mot datanettverket. Da en medarbeider klikket på en virusinfisert link som dukket opp i MSN Messenger, klarte de derfor å stoppe spredningsangrepet raskt.

— Vi begrenset skadeomfanget til fire timers oppryddingsarbeid. Det ble ingen skader for bedriften som sådan.

— Lynmeldinger er et sikkerhetshull vi må få kontroll på. Vi skal selvfølgelig opprette alternative tjenster. Men det er ikke til å legge skjul på at dette kan misbrukes, i og med at det også åpner for privat kommunikasjon i arbeidstiden, sier Ekeberg.

Les også

Orm sprer seg på MSN