To busser tatt av vinden i Nordland – en rekke avganger er innstilt

Søndag formiddag blåste en buss med 22 passasjerer av veien i Nordland. Så ble nok en buss til tatt av vinden. Det meldes om svært kraftig vind og dårlig vær i området.

En buss blåste søndag av veien i Hadsel kommune i Nordland, men ingen ble alvorlig skadet. Politiet advarer om vanskelige kjøreforhold, glatt og mye vind.

Saken oppdateres.

Kraftig vind har blåst to busser av veien i Nordland – en i Hadsel og en i Hamarøy. Ingen er alvorlig skadet. Politiet advarer om vanskelige kjøreforhold.

Den ene bussen ligger i grøften på E10 ved Myrland, ifølge Nordland politidistrikt. Det er ikke meldt om personskader.

– 22 passasjerer om bord. To passasjerer som klager på smerter i hodet/nakke, melder operasjonssentralen, som opplyser at alle passasjerer meldes å være bevisste og våkne.

En ny buss er kommet til stedet, og det jobbes med å få passasjerene over i denne.

En person blir fraktes til legevakten i Svolvær for videre sjekk. De resterende passasjerer blir fraktet med buss til Evenes, skriver politiet på Twitter.

Det meldes om ekstremt dårlige værforhold på stedet.

Har du tips eller bilder av uværet? Send oss en mail på tips@aftenposten.no.

Buss havnet på jorde

Også på fylkesvei 81 i Hamarøy kommune blåste en buss av veien. Der var sjåføren alene i bussen. Det er ikke meldt om personskade.

Det var en av Nordlandsbuss’ busser som blåste av veien i Hamarøy, opplyser driftsdirektør i Fredrik Moe til Aftenposten. Uværet vil trolig påvirke kollektivtilbudet utover dagen.

«Det er også en del stengte fergesamband og broer i nord, som setter premisser for om oppsatte avganger kan kjøres», skriver Moe i en SMS.

Han opplyser videre at været på alle strekninger vurderes fortløpende, og han vil ikke utelukke innstillinger utover dagen.

En rekke fergeavganger, og én bussavgang, er allerede innstilt som følge av uværet, ifølge Reis Nordland.

E10 Bjørnfjell er en av flere fjelloverganger i Norland som er stengt på grunn av dårlig vær.

Sendt ut ekstremvarsel

Mange stengte veier og generelt «mye vær» gjør at politiet i Nordland ber folk ta sine forholdsregler søndag. Blant annet er E10 Bjørnfjell stengt, og det er kolonnekjøring på E6 over Saltfjellet.

– Politiet i Nordland oppfordrer alle til å ta sine forholdsregler, både når det gjelder løse gjenstander, samt om det er nødvendig å legge ut på lengre kjøretur, melder operasjonssentralen.

Det er sendt ut farevarsel om sterk vind for Helgeland, Saltfjellet, Salten, Ofoten og Troms. Vinden ventes å minke fra søndag ettermiddag og kveld.

– Sørøstlig sterk kuling eller liten storm 22 meter pr. sekund utsatte steder med lokale vindkast på 27–35 meter pr. sekund, heter det.

Det er i tillegg betydelig snøskredfare i hele Nord-Norge, samt i deler av Sør-Norge.