Firefox vokser i Europa

23.3 prosent av nettbrukerne i Europa bruker Firefox. I noen land er hver tredje nettbruker en Firefox-bruker.

Slik fordelen bruken av nettleseren seg i Europa.
  • Anders Hagen

Det viser en ny undersøkelse utført av det franske analyseselskapet Xiti. Undersøkelsen er utført i løpety av en uke i november i år.

Ifølge undersøkelsen har Europa 23.3 prosent Firefox-brukere, USA har 14,5 prosent, Asia 11.8 prosent, Sør-Amerika 11.1 prosent og Afrika 12.4 prosent. Bare Oceania har flere Firefoxbrukere enn Europa: 23.4 prosent.

Microsofts Internet Explorer er fremdeles den utvilsomt største nettleseren. Norske Opera har en mindre andel brukere enn Firefox.

I Europa ligger Spania, Ukraina, Andorra og Nederland i bunnen av statistikken, med mellom 12 og 14 prosent Firefox-bruk.

Helt på topp ligger Slovenia, der 40 prosent av besøkene er gjort med Firefox. Finland (39.3%), Polen (33,6%), Tyskland (33%), Slovakia (32%) og Kroatia (32%) topper listen over de mest ivrige Firefoxbrukerne.

Norge langt nede

Norge kommer langt ned. Bare 16.9 prosent av treffene ble gjort med Firefox. Dette er en økning på 2.4 prosent fra september. Danmark ligger bak oss, med 15.5 prosent, mens Sverige har hele 22.8 prosent bruk.

Firefox-bruken øker i alle europeiske land, bortsett fra Slovakia og den Tsjekkiske Republikk. I April var Europatallet 19.4 prosent bruk, i november er det 23.2 prosent.

Undersøkelsen er utført gjennom en ukes overvåkning av over 86.000 nettsteder.

Ny versjon ute

En Alpha-versjon av den forestående Firefox-utgaven Gran Paradiso (Firefox 3.0) er ute. Alpha-versjoner er svært tidlig i testfasen, og er langt fra et ferdig produkt. Du kan laste den ned her.