Norge

– Norge må protestere mot USAs bombing

USAs bombing av påståtte terroristbaser i Sør-Somalia kan destabilisere situasjonen i landet ytterligere, mener Flyktninghjelpen. De oppfordrer Norge til å be USA avstå fra videre militære aksjoner.

Et amerikansk krigsfly angrep tirsdag det som angivelig skal være en terroristleir i Sør-Somalia. Det meldes om mange drepte i angrepet, men det er uklart om det militære formålet om å drepe to navngitte terroristledere, lyktes.

– En slik unilateral militær aksjon, som det USA har gjennomført, kan ikke aksepteres. Enhver militær aksjon vil gjøre den humanitære situasjonen vanskeligere, samtidig som denne type operasjoner ikke nødvendigvis bidrar til politisk stabilitet, sier generalsekretær Tomas C. Archer i Flyktninghjelpen.

Flyktninghjelpen mener denne typen militære angrep kan føre til ytterligere destabilisering av landet og drive enda flere mennesker på flukt.

– Den internasjonale kontaktgruppen for Somalia, der Norge er medlem, bør jobbe for å få etablert en internasjonal fredsstyrke. I tillegg må kontaktgruppen etablere en bred dialog med alle grupper i Somalia, sier Archer.

Les også

  1. Nye luftangrep i Somalia

  2. Her er mannen USA vil drepe