Brannen i Longyearbyen: Sysselmesteren ber om bistand fra Kripos

Brannvesenet evakuerte 55 personer under brannen på Svalbard natt til mandag. Nå ber Sysselmesteren om teknisk bistand fra Kripos.

Det brant kraftig i et boligbygg i sentrum av Longyearbyen på Svalbard natt til mandag.
  • NTB

Foreløpig er det ukjent hva som forårsaket brannen i Vei 228 i sentrum av Longyearbyen natt til mandag. Tolv leiligheter i boligkomplekset brant ned.

– Jeg kan bekrefte at vi har anmodet Kripos om teknisk bistand. Så avventer vi om vi også skal anmode om taktisk bistand, sier kommunikasjonsrådgiver Terje Carlsen hos Sysselmesteren til Svalbardposten ,

Samtidig ber Sysselmesteren personer som har bilder eller videoopptak fra brannstedet i en tidlig fase, om å ta kontakt på vakttelefon 79 02 12 22.

– Vi ber også eventuelle vitner om å ta kontakt med oss på samme telefonnummer, sier sysselmesteroverbetjent Stein Olav Bredli.

55 evakuerte

Rundt 55 personer ble evakuert i forbindelse med brannen, både fra boligene der det brant, og nærliggende bygg.

– De ble sendt til Radisson-hotellet i byen, der lokalstyret opprettet evakueringssenter, sa Carlsen til NTB mandag morgen.

I 6.50-tiden hadde brannmannskapene kontroll over ilden i husrekken.

– Det er ikke fare for at brannen skal spre seg til bygninger i nærheten, opplyste Sysselmesteren i en pressemelding.

Ingen savnet

Meldingen om brannen kom klokka 3.31 natt til mandag. I en periode brant det kraftig på stedet. Ingen er meldt savnet, men en person fikk behandling for lettere røykskader.

Da nødetatene rykket ut, brant det i et leilighetsbygg med tolv boenheter.

Brannvesenet rykket ut med alt av mannskap og biler, inkludert brannvesenet fra flyplassen, meldte Svalbardposten.