Norge

Fellesforbundet frykter selskaper vil bruke permitteringer til å kvitte seg med ansatte

Avdelingsleder i Fellesforbundet Djevat Hisenaj frykter hotell- og restaurantnæringen bruker permitteringene under koronakrisen til å bli kvitt fast ansatte.

Avdelingsleder i Fellesforbundet Djevat Hisenaj sier de faste ansatte i hotell- og restaurantbransjen må vernes. Bransjen er fra før preget av mye deltid, innleide ansatte og midlertidig ansatte. Mange hoteller og restauranter er stengt som følge av koronakrisen. Her fra en kafé i Oslo, hvor kundene blir best om å holde en meters avstand fra hverandre. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

 • NTB

– Ved tidligere virus og under finanskrisen har de kuttet. Hver gang har de kuttet årsverk av faste stillinger og erstattet med deltid og midlertidige stillinger. Denne gangen skal vi være enda mer på vakt, sier Djevat Hisenaj til Klassekampen.

Hisenaj leder Fellesforbundets avdeling 266: Hotell og restaurant i Hordaland. Han har om lag 1.600 medlemmer, opp mot 90 prosent av dem er permitterte.

Avdelingslederen sier at de faste stillingene som er i bransjen må vernes. Bransjen er fra før preget av mye midlertidig-, innleid- og deltidsarbeid.

– Vi skal sette i gang nå og få ut informasjon til tillitsvalgte. De må være påpasselige med hva de godtar og ikke godtar. Over halvparten av arbeidsstokken i bransjen er ansatt midlertidig eller på deltid. Det er altfor forutsigbart og kan ikke utvidet videre, sier Hisenaj.

Han får støtte fra leder Merethe Solberg for Fellesforbundets avdeling 10: Hotell, restaurant og uteliv i Oslo og Akershus.

– Det de sliter med i Bergen, vil vi slite med i Oslo, Trondheim og så videre også. Vi stiller oss helt bak det Hisenaj frykter, sier Solberg til avisen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Fastlegene
 3. Koronaviruset

Koronaviruset

 1. VERDEN

  Stor smitteøkning i Europa. Åtte nye land kan gå i rødt.

 2. NORGE

  Direkteblogg om korona

 3. VERDEN

  Her er tallene som viser hvorfor tre nye land kan bli røde denne uken

 4. ØKONOMI

  MS Spitsbergen går til fastlandet

 5. NORGE

  Hurtigruten-utbruddet: Svekket tillit, rutinesvikt og ressurskrevende utbrudd

 6. NORGE

  Koronasmittet rogalending tok fly fra Tromsø, via Gardermoen, til Sola