Brannen på Sola får følger for øvrig flytrafikk

26 flyavganger fra Stavanger lufthavn kanselleres på grunn av brannen i parkeringshuset like ved. Det får konsekvenser også for andre reisende.

Røyken veltet tidligere innover terminalbygg og flystripe, men vindretningen skal senere ha snudd.

Ved 1630-tiden tirsdag ettermiddag ble all flytrafikk til og fra Stavanger lufthavn Sola stanset. Årsaken var en kraftig brann i parkeringshuset ved flyplassen.

28 ankomster og 26 avganger er eller blir dermed sannsynligvis kansellert utover kvelden, ifølge Avinor.

Men også trafikken mellom andre byer berøres. Årsaken er at flyene som står på Sola ikke får tatt av, og en del av disse skulle utover ettermiddagen og kvelden vært brukt på ruter mellom andre flyplasser.

– Dette får følgeforsinkelser også andre steder. Vi vet at det er flere på Oslo lufthavn som venter, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor til Aftenposten.

Les også

Brannsjef frykter at parkeringshus skal kollapse: – Vi regner med at konstruksjonene tåler brannbelastning én time før de ramler sammen

Buss for fly fra Oslo til Stavanger

Hun har ikke tall på hvor mange fly som står på Sola.

– Men det forplanter seg i hele nettverket, sier Ulverud.

Minst fire fly som skulle lande på Sola er blitt omdirigert til Oslo lufthavn, ifølge Flightradar24.com.

Fly som står parkert nær parkeringshuset taues unna for å unngå røykskader.

En del passasjerer ombookes til onsdag. En del passasjerer busses til Haugesund for avreise derfra, mens andre busses blant annet fra Oslo til Stavanger, opplyser pressesjef Knut Morten Johansen i SAS til TV2.

NTB melder tirsdag kveld at flyplassen på Sola åpner igjen på onsdag.

Fullt på nattog

Som følge av den stengte lufthavnen på Sola utenfor Stavanger har det vært stor pågang hos Go-Ahead Norge. Billettene til nattoget fra Stavanger tirsdag kveld med ankomst Oslo onsdag morgen, er utsolgt, opplyser selskapet til Stavanger Aftenblad.

– Avgangen er helt utsolgt, men det er ledige billetter å få tak i på avgangene onsdag morgen, sier pressekontakt Ole Jacobsen i togselskapet til avisen.

Togselskapet har sjekket muligheten for å sette inn ekstra kapasitet tirsdag kveld, men maktet ikke å sette inn noe ekstra tog på så kort varsel.