Kong Harald innlagt på sykehus

Kong Harald ble onsdag lagt inn på Rikshospitalet. Det er ikke funnet alvorlig sykdom, opplyser kongehuset.

Kong Harald under begravelsen til Ari Behn i forrige uke.

«Hans Majestet Kong Harald ble i dag innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Det er ikke funnet alvorlig sykdom», heter det i en pressemelding fra kongehuset.

Kongen blir nå sykmeldt i to uker.

«I denne perioden er Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon regent», skriver Slottet.

Det forventes at kong Harald blir utskrevet før helgen, opplyser Slottet.

Andre sykmelding i løpet av kort tid

Kongen skulle etter planen deltatt under åpningen av Johan Sverdrup-feltet tirsdag, men mandag opplyste Slottet av kongen måtte melde forfall.

– På grunn av påkjenningene den siste tiden, vil Hans Majestet Kongen ikke delta ved åpningen av Johan Sverdrup-feltet som planlagt, skrev kongehuset i en kort melding på sine egne nettsider mandag ettermiddag.

I desember var også kongen sykmeldt, etter en virusinfeksjon. Da deltok ikke kongen, som er 82 år gammel, under det ekstraordinære statsrådet hvor Frps Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble utnevnt til nye statsråder.

– Han er sykmeldt med en virusinfeksjon, men det går bra med ham. Vi har tro på at han skal være i gang igjen i løpet av et par dager, sa kronprins Haakon.

Kong Harald avbildet under sin tradisjonelle nyttårstale i fjor.

Helseutfordringer

I desember 2003 fikk kong Harald diagnosen kreft i urinblæren. 8. desember samme år ble kreftsvulsten fjernet i det som legene betegnet som en svært vellykket operasjon.

Etter operasjonen var kongen sykmeldt i flere måneder, og bare et knapt år etter friskmeldingen ble han igjen rammet av sykdom. Denne gangen var det en hjerteklaff som sviktet, og kongen måtte gjennom to store operasjoner på Rikshospitalet.

En fredag i november 2017 ble kongen innlagt på Rikshospitalet med en infeksjon, men var ute igjen mandagen etter i fin form, meldte Slottet.